Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 14:42

Wagner: Επιστρατεύει τους Τσετσένους του Καντίροφ ο Πούτιν (βίντεο)

Υπό τον έλεγχο της Wagner το αρχηγείο του στρατού στο Ροστόφ και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Βορονέζ, όπου ο ρωσικός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις "μάχης" σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Στις φλόγες δεξαμενή καυσίμων στην πόλη.

Με τη μεγαλύτερη κρίση στο εσωτερικό της χώρας από την κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος εμφανίστηκε αμείλικτος απέναντι στην ανταρσία της Wagner σε διάγγελμα που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου (24/6), δηλώνοντας ότι "οι υπερβολικές φιλοδοξίες και τα συμφέροντα οδήγησαν σε προδοσία" ενώ χαρακτήρισε την ανταρσία "πισώπλατη μαχαιριά".

Σχολιάζοντας το διάγγελμα Πούτιν, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε ηχητικό σημείωμα δήλωσε ότι ο πρόεδρος "έκανε μεγάλο λάθος" που τον αποκάλεσε προδότη.

"Κανείς δεν πρόκειται να παραδοθεί μετά από αίτημα του προέδρου. Δεν θέλουμε η χώρα να συνεχίσει να ζει μέσα στη διαφθορά και το ψέμα", πρόσθεσε.

"Είμαστε πατριώτες και όσοι είναι εναντίον μας είναι αυτοί που συγκεντρώθηκαν γύρω από τους μπάσταρδους", κατέληξε ο Πριγκόζιν ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν παρά τις εντολές του Ρώσου προέδρου.

Το ηχητικό μήνυμα σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Πριγκόζιν στην οποία μιλάει ευθέως εναντίον του Ρώσου προέδρου.

Σε μήνυμά της στο Telegram, η οργάνωση του Γεβγκένι Προγκόζιν ξεκαθάρισε sτον Ρώσο πρόεδρο πως «έκανε λάθος επιλογή» και προανήγγειλε εξελίξεις στην προεδρία της χώρας.

«Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» αναφέρει το μήνυμα της «Wagner».

Περισσότερα στο news247.gr