Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 17:40

Κορονοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA

Γράφτηκε από την

Πλήρη έγκριση πήρε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer/ BioNTech για τους πολίτες άνω των 16 ετών από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας 23 Αυγούστου.

Το εμβόλιο συνεχίζει επίσης να διατίθεται με άδεια επείγουσας χρήσης, για άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών, ενώ εξακολουθεί να προβλέπεται η τρίτη δόση για άτομα που ανήκουν σε ορισμένες ευπαθείς ομάδες, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η έγκριση αυτού του εμβολίου από τον FDA αποτελεί ορόσημο καθώς συνεχίζουμε τη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19. Αυτό και άλλα εμβόλια έχουν ανταποκριθεί στα αυστηρά, επιστημονικά πρότυπα του FDA για την έγκριση επείγουσας χρήσης. Το κοινό μπορεί να είναι πολύ σίγουρο ότι αυτό το εμβόλιο πληροί τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας παραγωγής που απαιτεί ο FDA από ένα εγκεκριμένο προϊόν», δήλωσε εκπρόσωπος του FDA.

«Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει με ασφάλεια τα εμβόλια COVID-19, αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους, η έγκριση ενός εμβολίου από τον FDA μπορεί να τους οδηγήσει στο να εμβολιαστούν. Το σημερινό γεγονός αποτελεί ορόσημο και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή της πορείας της πανδημίας για ΗΠΑ», τόνισε.

Μέχρι στιγμής, περίπου το 51% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί πλήρως και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η απόφαση θα οδηγήσει στην αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων. Ειδικά εκείνων που απέφευγαν να εμβολιαστούν με επιχείρημα ότι ακόμα τα εμβόλια είναι «πειραματικά».