Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 08:42

Επισημοποιούνται οι συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων 

Επισημοποιούνται οι συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων 

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών είδε το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο Σάββατο από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αστυνομίας.

Το άρθρο 50 του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος αναφέρεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, στην οποία -σύμφωνα με το εν λόγω Π.Δ.- θα λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή: Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας. Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας. Αστυνομικό Τμήμα Πύλου - Νέστορος. Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας (πρώην Α.Τ. Κυπαρισσίας). Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης (πρώην Α.Τ. Καρδαμύλης). Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας (πρώην Α.Τ. Μελιγαλά). Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων και Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης.

Εδρα των παραπάνω αστυνομικών υπηρεσιών -όπως αναφέρει το σχέδιο Π.Δ.- ορίζεται αντίστοιχα ο ομώνυμος δήμος πλην των δύο τελευταίων των οποίων ως έδρες ορίζονται η Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων και η Δημοτική Ενότητα Κορώνης. Οπως λοιπόν καταλαβαίνει κανείς, το σχέδιο Π.Δ. δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτά τα οποία γνωρίζαμε ήδη από πέρυσι το Νοέμβριο. Στην Μεσσηνία είναι γνωστό ότι το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας δεν θα λειτουργεί αυτόνομα μετά την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Θυμίζουμε ότι ο γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης διαβεβαίωσε σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά θα υπάγεται διοικητικά απευθείας στον διευθυντή Αστυνομίας του νομού. Επίσης, γνωστό είναι και το ότι στην Τριφυλία το Α.Τ. Φιλιατρών συγχωνεύεται με αυτό των Γαργαλιάνων και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας με το νέο Α.Τ. Τριφυλίας. Το Α.Τ. Κοπανακίου συγχωνεύεται μερικώς με το νέο Α.Τ. Τριφυλίας και μερικώς με το νέο Α.Τ. Οιχαλίας, ενώ παύει η λειτουργία του Α.Τ. Πεταλιδίου. 

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας 

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών διοργανώνεται την Τετάρτη 24 του μηνός στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο απευθύνουν ο Δήμος Τριφυλίας, η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης.

Στο κάλεσμα χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Οι Φιλιατρινοί πολίτες διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην ασφάλεια. Η παρουσία και η δυναμική κινητοποίηση όλων μας σε πνεύμα ενότητας είναι απαραίτητη».

Αφορμή φαίνεται να στάθηκε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο σε ό,τι αφορά την Μεσσηνία και ειδικά την Τριφυλία προβλέπει την κατάργηση του ΑΤ Φιλιατρών και του ΑΤ Κοπανακίου. Ενώ στην περιοχή θα παραμείνουν δύο αστυνομικά τμήματα: το ΑΤ Τριφυλίας που θα είναι στην έδρα του δήμου στην Κυπαρισσία και το ΑΤ Γαργαλιάνων.