Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 07:47

Ψώνιζαν με πλαστά 50ευρα σε Καλαμάτα και Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Δύο 24χρονους Ελληνες, έναν Ηλείο και έναν Αθηναίο, συνέλαβε το Σάββατο η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ, σε 3 καταστήματα στην Τρίπολη και άλλα 4 καταστήματα στην Καλαμάτα.

Οι δυο τους ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από την Τρίπολη, όπου πήγανε σε ένα μαγαζί με εκκλησιαστικά είδη, ένα περίπτερο και ένα φούρνο. Αγόρασαν ένα πλαστικό στεφάνι από το πρώτο κατάστημα και φαγώσιμα από τα άλλα δύο και πλήρωσαν με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, παίρνοντας πίσω ρέστα σε γνήσια χαρτονομίσματα. Μετά έφυγαν για την Καλαμάτα, αλλά ήδη είχε ειδοποιηθεί εδώ η Αστυνομία και η Ασφάλεια σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας είχαν ξεκινήσει την αναζήτησή τους. Τελικά τους εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και τους έκαναν έλεγχο. Ετσι βρήκανε στην κατοχή τού ενός δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και στην κατοχή του άλλου ένα ακόμα πλαστό 50ευρο, καθώς και 11 ναρκωτικά χάπια.

Οπως προέκυψε αργότερα από την αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, οι συλληφθέντες εκτός από τα 3 καταστήματα στην Τρίπολη, ψώνισαν με πλαστά και σε περίπτερο και ψιλικατζίδικο στην Καλαμάτα, καθώς και σε ένα ακόμα ψιλικατζίδικο στη Βέργα, αγοράζοντας τσιγάρα και μικροπράγματα μικρής αξίας ώστε να χαλάσουν τα πλαστά 50ευρα και να πάρουν ρέστα τα γνήσια χαρτονομίσματα. Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησαν μάλιστα να ξεγελάσουν έναν ακόμα ιδιοκτήτη καταστήματος στην Καλαμάτα, αλλά απέτυχαν.

Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 395 ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα ευρώ και ψιλά, καθώς και τα διάφορα αντικείμενα τα οποία είχαν αγοράσει με τα πλαστά 50ευρα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.