Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 09:27

Μη ενεργοποιημένος εκρηκτικός μηχανισμός στην εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Μη ενεργοποιημένος εκρηκτικός μηχανισμός στην εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης

Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε χθές μετά το μεσημέρι στην εθνική οδό Κορίνθου- Τρίπολης, στο ύψος του 113ου χιλιομέτρου, κοντά στον κόμβο Νεμέας.

Ο μηχανισμός βρέθηκε από υπάλληλο της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης της εθνικής οδού, ο οποίος έκοβε χόρτα στην άκρη του δρόμου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα στα χόρτα, κρυμμένος πίσω από τις μεταλλικές μπάρες.

Κλήθηκε αμέσως η αστυνομία, και σε λίγη ώρα έφτασε στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών από την Τρίπολη, το οποίο εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως διαπιστώθηκε, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο με κυλινδρικό αντικείμενο που περιείχε την εκρηκτική ύλη. Όλα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εξετάζονται.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο, γεγονός που σημαίνει ότι ο μηχανισμός δεν μπορούσε να πυροδοτηθεί στην κατάσταση που βρισκόταν, ενώ από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ήταν μικρής ισχύος.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως τον μηχανισμό άφησαν στο σημείο άγνωστα άτομα, πιθανότατα για να μην βρεθεί στην κατοχή τους σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που παρακολουθεί την υπόθεση, ενώ προς το παρόν διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER