Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 20:41

Σύλληψη Μεγαλοπολίτη για απόπειρα κλοπής οικοδομικών υλικών στην Καλαμάτα

Σύλληψη Μεγαλοπολίτη για απόπειρα κλοπής οικοδομικών υλικών στην Καλαμάτα

Στην οικοδομή δίπλα από το σπίτι αστυνομικού στην Καλαμάτα μπήκε στη 1 τη νύχτα του Σαββάτου για να κλέψει ένας 33χρονος Μεγαλοπολίτης.

Ο αστυνομικός τον άκουσε, βγήκε και τον συνέλαβε, για να τον παραδώσει λίγο μετά στους συναδέλφους του της Ασφάλειας Καλαμάτας. Παλιότερα, ήταν στην ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά το τελευταίο διάστημα υπηρετεί στο “100” και παρόλο που ήταν εκτός υπηρεσίας και στην ησυχία του σπιτιού του έπραξε αυτό που όφειλε: “να προστατεύσει την περιουσία του γείτονά του. Καθήκον το οποίο έχουμε όλοι όταν αντιληφθούμε ότι κάποιος κλέβει δίπλα μας. Εμείς βέβαια επειδή δεν είμαστε εκπαιδευμένοι, όπως ο εν λόγω αστυνομικός, ειδοποιούμε το “100”.

Ο 33χρονος συλληφθείς πήγε να κλέψει οικοδομικά υλικά. Ηταν μαζί με ένα ακόμα άτομο, το οποίο διέφυγε, και οι δυο τους παραβίασαν την πόρτα. Οπως προέκυψε μετά τη σύλληψή του είχε ξαναπάει στη συγκεκριμένη οικοδομή μια εβδομάδα πριν (στις 22 προς 23 Απριλίου) και έκλεψε 8 σακιά με τσιμέντο, 4 σακιά κόλλα πλακιδίων, 50 μέτρα μπαλαντέζα, 4 μπαταρίες από μηχάνημα κλαρκ και εργαλεία. Επίσης, στις 18 προς 19 Απριλίου προέκυψε ότι είχε κλέψει μαζί με έναν ακόμη από οικοδομή στα Λέικα Μεσσηνίας 15 σακιά με έτοιμο σοβά, σακιά με τσιμέντο και κουτιά με χρώματα, μια αντλία ομβρίων και διάφορα εργαλεία.