Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 12:47

Πανικός στα δικαστήρια Γυθείου: Ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα και απείλησε αντίδικο με όπλο!

Γράφτηκε από την
Πανικός στα δικαστήρια Γυθείου: Ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα και απείλησε αντίδικο με όπλο!

Πανικός επικράτησε για λίγη ώρα το πρωί της Πέμπτης στα Δικαστήρια Γυθείου, όταν ένας 41χρονος από την Αλβανία εισέβαλε με όπλο σε δικαστική αίθουσα και θα σκότωνε αστυνομικό, η οποία μπήκε μπροστά για να τον σταματήσει, αλλά ευτυχώς μπλόκαρε το όπλο του.

Ο ένοπλος δράστης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης σε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης και σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό έγινε γύρω στις 10.30 π.μ. όταν εισέβαλε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου και απείλησε με περίστροφο τον μηνυτή, αφού πρώτα είχε επιτεθεί στην αστυνομικό που βρισκόταν στην πόρτα της αίθουσας και της είχε αφαιρέσει τον οπλισμό της. Τον δράστη κατάφεραν τελικά και ακινητοποίησαν συνάδελφοί της αστυνομικοί και με τη βοήθεια πολίτη τον συνέλαβαν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον λακωνικό ιστότοπο FlyNews, ο μηνυτής τον οποίο απείλησε ο Αλβανός δράστης είναι ο Αντώνης Παναγάκος, γιος της γνωστής σεφ Μαίρης Παναγάκου. Ο Αλβανός φέρεται ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έβαλε το όπλο στον κρόταφο του μηνυτή και απείλησε αυτόν, τη μητέρα του και την έδρα, προκαλώντας πανικό στην αίθουσα. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η ίδια ενημερωτική ιστοσελίδα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για ενδοοικογενειακή βία και παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, αλλά είχε βγει από τις φυλακές με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο 41χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στην ίδια ανακοίνωση περιγράφεται το περιστατικό ως εξής: “Ειδικότερα, ο 41χρονος, εντός αίθουσας δικαστηρίου όπου παρευρίσκετο ως μάρτυρας, απείλησε με περίστροφο που κατείχε, γυναίκα αστυνομικό καθώς και 38χρονο ημεδαπό, ενώ κάμπτοντας τη σθεναρή αντίσταση της αστυνομικού τής απέσπασε τον ατομικό της οπλισμό”. Και προσθέτει ότι “στην προσπάθεια της αστυνομικού να τον αφοπλίσει και να προστατεύσει τους παρευρισκόμενους πολίτες, επιχείρησε να την πυροβολήσει με το περίστροφο που κατείχε, το οποίο δεν εκπυρσοκρότησε”.

Το περίστροφο με το οποίο ο συλληφθείς προσπάθησε να σκοτώσει την αστυνομικό και απείλησε τον μηνυτή είχε 6 σφαίρες, οι οποίες κατασχέθηκαν μαζί με το όπλο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστεία, διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER