Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 09:21

55 επικίνδυνα σημεία για τροχαίο ατύχημα στη Μεσσηνία κατέγραψε η Αστυνομία

Γράφτηκε από τον
55 επικίνδυνα σημεία για τροχαίο ατύχημα στη Μεσσηνία κατέγραψε η Αστυνομία

 

Στην εθνική οδό Καλαμάτα – Αρεόπολη και στο Τσακώνα – Καλό Νερό εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, όπως τα κατέγραψε η Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού.

Ειδικότερα, πρόκειται για 28 επικίνδυνα σημεία στο δρόμο Καλαμάτα – Αρεόπολη, στην πλειοψηφία των οποίων υπάρχουν φθορές σε πινακίδες κυκλοφορίας, και ακόμα 22 σημεία στο Τσακώνα – Καλό Νερό, όπου τα περισσότερα προβλήματα έχουν να κάνουν με καταγεγραμμένες φθορές στο οδόστρωμα.

Οσον αφορά τη Μεσσηνία, η αναφορά της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας περιλαμβάνει ακόμα προβληματικές περιπτώσεις (μη ευκρινείς διαγραμμίσεις, μπάρες και φωτισμός) στην εθνική οδό Πύργος – Μεθώνη, στην επαρχιακή οδό Φιλιατρά – Μαραθόπολη και στον δρόμο Προάστιο – Εξωχώρι.

Μαζί με τα 55 καταγεγραμμένα επικίνδυνα σημεία στη Μεσσηνία, οι καταγραφές και στις 5 περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου φτάνουν συνολικά τις 147. Στην Αργολίδα καταγράφηκαν 14 επικίνδυνα σημεία, στην Αρκαδία 21, στη Λακωνία 16 και στην Κορινθία 41.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν ήδη διαβιβαστεί στη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και με έγγραφό του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει ζητήσει τόσο από τους αντίστοιχους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες όσο και από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων να προχωρήσουν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου και να δώσουν αναλυτική ενημέρωση έως την 1η Μαΐου για την πορεία των εργασιών.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER