Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 13:35

Μάνα και κόρη κυκλοφορούσαν πλαστά 50ευρα σε Σπάρτη και Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την

Για διακίνηση πλαστών 50ευρων συνελήφθησαν στη Σπάρτη δύο γυναίκες, 62 και 29 ετών αντίστοιχα, μάνα και κόρη.

Στην κατοχή τους μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης το απόγευμα της Δευτέρας, οι δύο γυναίκες πραγματοποίησαν συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα (ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ ανά συναλλαγή) σε χωριό της Σπάρτης, στη Μεγαλόπολη, αλλά και στο Πέραμα Αττικής.

Εντοπίστηκαν από την ΟΠΚΕ Λακωνίας, ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο έχοντας στην κατοχή τους τα υπόλοιπα πλαστά χαρτονομίσματα, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Όλα αυτά, καθώς και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Ο τρόπος δράσης τους ήταν η πραγματοποίηση συναλλαγών μικρής χρηματικής αξίας με σκοπό να λάβουν τα ρέστα και έτσι να αποκομίζουν χρηματικό όφελος.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.