Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 05:02

Μετανάστες στην Καλαμάτα: Τρυπώνουν στο εργοστάσιο για να βρουν στέγη και ζεστασιά

Μετανάστες στην Καλαμάτα: Τρυπώνουν στο εργοστάσιο για να βρουν στέγη και ζεστασιά

Αστεγοι βρίσκουν καταφύγιο στο παλιό εργοστάσιο "Μαλεύρη", πίσω από το σχολικό συγκρότημα της οδού Αρτέμιδος στην Καλαμάτα. Για να ζεσταθούν καίνε κλαδιά μέσα στο... σφραγισμένο κτήριο, στο οποίο μπαίνουν από μια τρύπα στον πέτρινο τοίχο.
Χθες το πρωί από τα κατεστραμμένα παράθυρα έβγαινε καπνός. Ο Αναστάσης, μετανάστης από την Αλβανία, μάζευε ξερόκλαδα από την περικοκλάδα που καλύπτει ένα μέρος του κτηρίου. Μ' αυτά θα κρατούσε αναμμένη τη φωτιά του μέσα στο παλιό εργοστάσιο για να ζεσταθεί μέχρι το μεσημέρι, οπότε θα ξανάβγαινε απ' το κτήριο. Αλλωστε δεν έχει δουλειά να κάνει. Ζει μαζεύοντας... κουτάκια, όπως μας είπε - και σχολίασε: "Χθες δεν είχαμε ούτε ψωμί να φάμε".
Καθώς ετοιμαζόταν να μπει στο εργοστάσιο από την τρύπα του τοίχου, κοντοστάθηκε και είπε: "Μέσα έχει πολλή βρωμιά, πολλά σκουπίδια, που τα έβαλα σε μια μεριά, αλλά είναι πολύ χάλια". Για την καπνιά που πνίγει το παλιό εργοστάσιο, ούτε κουβέντα. Προφανώς δεν τον ενοχλεί όταν κουρνιάζει κοντά στις φλόγες ψάχνοντας λίγη ζεστασιά.

Κ.Δ.