Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 13:14

Μεσσηνία: Χασισοφυτεία με 28 δέντρα στη Μεταμόρφωση

Μεσσηνία: Χασισοφυτεία με 28 δέντρα στη Μεταμόρφωση

Φυτεία χασίς με 28 πολυκλαδικά δέντρα ύψους έως 2,5 μέτρα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αγροτοδασική περιοχή Σοφάδες, στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Τη φυτεία την είχε εντοπίσει από αέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας και την Τετάρτη την προσέγγισαν από το έδαφος οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ΟΠΚΕ.
Οι καλλιεργητές, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι, είχαν διαμορφώσει για τις ανάγκες φύτευσης και καλλιέργειας του χασίς μια έκταση 70 τ.μ., καλυμμένη από τη γύρω υψηλή βλάστηση, όπου τα δέντρα ύψους από 1,80 έως 2,5 μέτρα μεγάλωναν μέσα σε μεγάλες λακκούβες στο έδαφος, αλλά και σε πλαστικές γλάστρες. Ηταν φυτεμένα σε διαδοχικούς ανισόπεδους χώρους ελικοειδούς μορφής, τους οποίους οι καλλιεργητές είχαν περιφράξει με κλαδιά και κορμούς δέντρων προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδος ζώων. Για το πότισμα χρησιμοποιούσαν αυτόματο σύστημα με σταγονίδια κοντά στη ρίζα κάθε χασισόδεντρου, από λάστιχα που περνούσαν ανάμεσα στα φυτά. Το νερό το έφερναν στη φυτεία με ένα λάστιχο το οποίο σε κάποια σημεία του ήταν θαμμένο και σε άλλα διακριτό στην επιφάνεια του εδάφους. Εκτεινόταν σε απόσταση 100 μέτρων από το χώρο της καλλιέργειας και συνδεόταν με τον αγωγό άρδευσης της περιοχής.