Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 10:00

Μπαράζ διαρρήξεων στα Φιλιατρά

Μπαράζ διαρρήξεων στα Φιλιατρά




Μπαράζ διαρρήξεων είχαμε το Σαββατοκύριακο στην περιοχή των Φιλιατρών. Οι κακοποιοί "χτύπησαν" τρία σπίτια και ένα περίπτερο. Με λεία όμως κατάφεραν να φύγουν μόνο από ένα σπίτι. Η πρώτη παραβίαση σπιτιού έγινε νωρίς το βράδυ και η δεύτερη τις πρωινές ώρες, αφού είχε ξημερώσει.
Πιο συγκεκριμένα το πρώτο κρούσμα έγινε σε ισόγεια κατοικία στις παρυφές της πόλης όπου οι δράστες έδρασαν το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την ώρα που οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσίαζαν από αυτό. Αρχικά προσπάθησαν να ανοίξουν την κεντρική είσοδο την οποία αν και σχεδόν κατέστρεψαν δεν μπόρεσαν να την ανοίξουν. Κατάφεραν ωστόσο να μπουν στο σπίτι από μια μπαλκονόπορτα. Από το σπίτι σύμφωνα με πληροφορίες κατάφεραν να κλέψουν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ όπως και χρήματα.
Τις μεταμεσονύκτιες ώρες άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα περίπτερο στην κεντρική πλατεία της πόλης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και να τραπούν σε φυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κάμερα παρακολούθησης.
Τέλος το πρωί του Σαββάτου άγνωστοι χτύπησαν διώροφη οικία. Αρχικά μπήκαν στο ισόγειο παραβιάζοντας την κεντρική του πόρτα και το έψαξαν από άκρη σε άκρη, ενώ όπως όλα δείχνουν, στην συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο σπάζοντας την κεντρική είσοδο που ήταν πόρτα ασφαλείας και μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Την ώρα όμως που άρχιζαν να ψάχνουν, χτύπησε το τηλέφωνο και καθώς σηκώθηκε ο γιος της οικογένειας, προφανώς φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να προλάβουν να πάρουν κάτι ιδιαίτερης αξίας.

Κ.Μπ.