Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 07:52

Είχαν "χτυπήσει" το παντοπωλείο αλλά... πιάστηκαν πριν προλάβουν να κάνουν δεύτερη ληστεία

Ο Βαγγέλης Πανταζής, δείχνει το σημείο όπου πέταξαν το όπλο οι ληστές

Ο Βαγγέλης Πανταζής, δείχνει το σημείο όπου πέταξαν το όπλο οι ληστές

Πριν προλάβουν να "χτυπήσουν" τον επόμενο στόχο τους συνελήφθησαν οι δυο Αλβανοί που είχαν ληστέψει παντοπώλη στην Καλαμάτα, τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου. Συνελήφθησαν γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ενώ ήταν κρυμμένοι σε κορμούς ευκαλύπτων, κοντά στη συμβολή των οδών Κουρκουτά και Λακωνικής. Οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα στο έδαφος γάντια, κουκούλες και άλλα πειστήρια της δράσης τους, ενώ το ψεύτικο πιστόλι τους βρέθηκε σε οικόπεδο, στην απέναντι πλευρά της οδού Κουρκουτά. Το πιστόλι αυτό πιθανότητα χρησιμοποιήθηκε και στη ληστεία σε βάρος του παντοπώλη Τάκη Παυλή στην Αγία Παρασκευή.

 

Ρεπορτάζ
Κέλλυ Δημητρούλια
 

Οι περίοικοι εκτιμούν πως οι ληστές ετοιμάζονταν να "χτυπήσουν" τον επόμενο στόχο τους, θεωρώντας πως είχαν βάλει στο μάτι τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που ήταν ακόμα ανοιχτά. 

Ο ιδιοκτήτης καφενείου επί της οδού Λακωνικής Βαγγέλης Πανταζής, μας περιγράφει πως οι αστυνομικοί μπήκαν στο μαγαζί του γύρω στη 1 τη νύχτα, αφού είχαν βρει το όπλο των ληστών, μετά τη σύλληψή τους. Κάποιοι μάλιστα του είπαν πως είναι τυχερός που συνελήφθησαν οι δράστες, γιατί θα μπορούσε να αποτελεί ο ίδιος τον επόμενο στόχο τους.

Να σημειωθεί πως -σύμφωνα πάντα με όσα έχουμε πληροφορηθεί- τους δυο δράστες εντόπισε ένας περαστικός νεαρός, ο οποίος θεώρησε ύποπτες τις κινήσεις τους και ειδοποίησε την Αστυνομία. Εσπευσε η ομάδα ΔΙΑΣ, οι αστυνομικοί της οποίας βρήκαν κρυμμένα γάντια και κουκούλες κοντά στους δυο άντρες που συνελήφθησαν. Στη συνέχεια ομολόγησαν τη ληστεία στο παντοπωλείο της Αγίας Παρασκευής και είπαν πού είχαν πετάξει ή κρύψει το ψεύτικο πιστόλι που χρησιμοποίησαν.

Στη γειτονιά τα σενάρια που ακούγονται είναι αρκετά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πόρτα του πρακτορείου ΟΠΑΠ βρέθηκε ανοιχτή χθες το πρωί, παραβιασμένη σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, γεγονός που μπορεί να μη σχετίζεται με τους δύο Αλβανούς.  

Οι δυο Αλβανοί πάντως χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα Καλαμάτας και πήραν προθεσμία να απολογηθούν σήμερα στην ανακρίτρια. 

Την υπόθεση και τη δράση τους γενικότερα διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.