Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 12:02

Μεσσηνία: Συνελήφθησαν στον Μελιγαλά τελικά οι 13 Μουσουλμάνοι Ευρωπαίοι πολίτες

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Συνελήφθησαν στον Μελιγαλά τελικά οι 13 Μουσουλμάνοι Ευρωπαίοι πολίτες

Σε… κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίχθηκε η προσαγωγή από την Αστυνομία των 13 Γερμανών και Γάλλων Μουσουλμάνων οι οποίοι εμφανίστηκαν να περιηγούνται τις προηγούμενες ημέρες ομαδικά στην Καλαμάτα.

Το πρωί της Τετάρτης και οι 13 προσήχθησαν ώστε να ελεγχθούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και αφού δεν προέκυψε τίποτα ύποπτο σε βάρος τους και διακριβώθηκε πως πρόκειται για Ευρωπαίους πολίτες, αφέθηκαν ελεύθεροι. Στην πορεία της μέρας, κι αφού ξεκίνησαν πεζή να κινούνται κατά μήκος της παλιάς εθνικής για Αθήνα, από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας επιβλήθηκε σε βάρος τους το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, οπότε το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθησαν κοντά στο Μελιγαλά από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από πλευράς της Αστυνομίας κρατούνται και οι 13, ώστε να κινηθεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία και να απελαθούν στη Γερμανία και τη Γαλλία ως ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως μπήκαν νόμιμα στη χώρα και δεν τίθεται ζήτημα ως προς την νομιμότητα και την εγκυρότητα των ταξιδιωτικών τους εγγράφων ενώ από το νόμο έχουν ως Ευρωπαίοι πολίτες το δικαίωμα να προσφύγουν νομικά κατά της απόφασης απέλασής τους.


NEWSLETTER