Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 09:06

Μεσσηνία: Αυτοσχέδιο φυτώριο χασίς σε στάβλο στην Αγία Κυριακή

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αυτοσχέδιο φυτώριο χασίς σε στάβλο στην Αγία Κυριακή

Σε αυτοσχέδιο φυτώριο, μέσα σε στάβλο ιδιοκτησίας του στον οικισμό Αγία Κυριακή Τριφυλίας, καλλιεργούσε ένας 53χρονος αγρότης 157 φιντάνια χασίς.

Επίσης, στο στάβλο του και στην αποθήκη της αγροικίας του, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατάσχεσαν περισσότερα από 10 κιλά χασίς.

Ο 53χρονος συνελήφθη την Τρίτη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ, ενώ εκτός από την καλλιέργεια χασίς, κατηγορείται και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, καθώς φέρεται ότι συσκεύαζε και πωλούσε λαθραίο καπνό.   

Οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψή του μετά την αξιοποίηση πληροφοριών. Στην έρευνα που έγινε στην αγροικία του το πρωί της Τρίτης, σε μία αποθήκη και στον στάβλο, βρέθηκαν: Στην αποθήκη ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 77,5 γραμ., 26 συσκευασίες καπνού εμπορίου συνολικού βάρους 1,3 κιλών, οι οποίες περιείχαν από 50 γραμ. λαθραίο καπνό η καθεμιά και δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, μία ζυγαριά ακριβείας και 136 σπόροι χασίς.

Στον στάβλο ο συλληφθείς είχε φτιάξει ειδικούς χώρους όπου καλλιεργούσε 157 δενδρύλλια ύψους έως 40 εκ., τα οποία είχε ψηλά από το έδαφος σε χώμα και πλαστικές γλάστρες. Όσα ήταν απευθείας φυτεμένα στους χώρους που είχε κατασκευάσει ψηλότερα από το έδαφος με σίδερα, ξύλα και συρματόπλεγμα, ενώ τα προστάτευε από τις καιρικές συνθήκες με νάιλον, τα είχε μέσα σε πλαστικά μπουκάλια νερού και τα υπόλοιπα καλλιεργούνταν σε γλάστρες. Επίσης, στο στάβλο βρέθηκαν και τα 10,285 κιλά χασίς, τα οποία είχε διαμοιρασμένα σε 5 ανισοβαρείς ποσότητες, ενώ εκτός από τα φιντάνια και την ποσότητα χασίς κατασχέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο.

Τέλος, σύμφωνα με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, ο 53χρονος προσδοκούσε χρηματικό όφελος από την καλλιέργεια, που θα υπερέβαινε τα 75.000 ευρώ.


NEWSLETTER