Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 09:10

Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας: Συλλήψεις για χασίς στο Αιγάλεω

Γράφτηκε από την
Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας: Συλλήψεις για  χασίς στο Αιγάλεω

 

“Σαλάτα”, “πράσινο” και “χόρτο" με τιμή 5-7 ευρώ το γραμμάριο “σέρβιραν” σε χρήστες χασίς στο Αιγάλεω και τις γύρω περιοχές της Αττικής μία 58χρονη και ένας 63χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας την Πέμπτη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση σχέση των δύο συλληφθέντων με τη Μεσσηνία, ενώ η εμπλοκή τους σε εμπόριο χασίς φέρεται να προκύπτει από καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες. Σε αυτές, όπως αναφέρουν αστυνομικές πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι προσδιόριζαν τις ποσότητες των ναρκωτικών προς πώληση με κωδικοποιημένο τρόπο και χρησιμοποιώντας, ανάλογα με το βάρος της ποσότητας, ως ενδεικτικό μέτρησης το ένα “50άρικο”, ένα “10άρικο” κ.λπ. Επίσης, κρατούσαν προφυλάξεις και δεν μιλούσαν ανοιχτά στα τηλέφωνα, αλλά αναφέρονταν στη διακίνηση των ναρκωτικών με κωδικές λέξεις.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως χασίς, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 2.550,3 γραμ., 9 τσιγαριλίκια χασίς, μία ζυγαριά ακριβείας και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


NEWSLETTER