Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 09:03

Απόπειρα εξαπάτησης ιδιοκτήτριας καθαριστηρίου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Απόπειρα εξαπάτησης ιδιοκτήτριας καθαριστηρίου στην Καλαμάτα

 

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας διάφορα… σενάρια επιχειρούν να αρπάξουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μετά τα τουριστικά καταλύματα και τα πρατήρια καυσίμων οι απατεώνες έβαλαν πλέον στο μάτι και τα καθαριστήρια.

Έτσι, όπως καταγγέλλει αναγνώστρια που διατηρεί καθαριστήριο στην Καλαμάτα, άγνωστος τηλεφώνησε στο κατάστημά της και προσποιούμενος τον γιο του λογιστή της προσπάθησε να αποσπάσει τον αριθμό της χρεωστικής κάρτας και άλλους κωδικούς.

Ο απατεώνας λοιπόν κάλεσε από κινητό τηλέφωνο, το οποίο φαινόταν στην οθόνη και συστήθηκε με το μικρό όνομα του γιου του λογιστή (αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα), ενώ χρησιμοποίησε τα κανονικά ονόματα των υποψήφιων θυμάτων. Ζήτησε να του πουν σε ποια τράπεζα θέλουν να λάβουν το επίδομα για τα καύσιμα και στη συνέχεια δήθεν για να επιβεβαιώσει την ορθότητα των στοιχείων που είχε ρώτησε αρχικά εάν ο αριθμός της τραπεζικής κάρτας έχει… 15 ή 16 νούμερα και έπειτα δήθεν για διασταύρωση ζήτησε να του τον πουν. Η ιδιοκτήτρια κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και έκλεισε το τηλέφωνο και αμέσως επικοινώνησε με τον λογιστή της, ο οποίος της είπε ότι καμία σχέση δεν είχε to γραφείο του με το τηλεφώνημα. Οι ιδιοκτήτες του καθαριστηρίου ενημέρωσαν και την Αστυνομία, από όπου δήλωσαν ότι ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός το τελευταίο διήμερο έχει ενοχλήσει πολλούς πολίτες στην προσπάθεια να ολοκληρώσουν τις απάτες.


NEWSLETTER