Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 20:58

Μεσσηνία: Επίθεση με καυστικό υγρό σε γυναίκα στην Ανάληψη

Μεσσηνία: Επίθεση με καυστικό υγρό σε γυναίκα στην Ανάληψη

Επίθεση με καυστικό υγρό στο πρόσωπο από έναν σωματώδη άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά δέχτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης μια 49χρονη υπάλληλος καθαριστηρίου στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης.

Ο δράστης αναζητήθηκε στο περιβάλλον της γυναίκας, και πριν λίγο η Αστυνομία ενημέρωσε με SMS ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβε έναν 50χρονο. Ο άνδρας παραφύλαγε στο σκοτάδι την παθούσα, και όταν αυτή στις 4 το πρωί πήγε για να ανοίξει το καθαριστήριο, την αιφνιδίασε.

Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν εξαρχής το ενδεχόμενο ληστείας, όπως και η επίθεση να σχετίζεται με εργασιακές διαφορές ή με την επιχείρηση και όλα συνέκλιναν σε προσωπικά κίνητρα του δράστη. Ο κουκουλοφόρος, με ένα πανί ποτισμένο στο ίδιο υγρό με αυτό που προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο της γυναίκας, προσπάθησε να της κλείσει το στόμα για να μην φωνάξει. Αυτή αντιστάθηκε όσο μπορούσε, αλλά ο κουκουλοφόρος κατάφερε να της ρίξει το υγρό στο πρόσωπο, πριν τραπεί σε φυγή.

Από τα τραύματά της, το πιο σοβαρό είναι στο ένα μάτι, καθώς το υγρό (σ.σ. η σύσταση του οποίου δεν έχει βρεθεί) της προκάλεσε χημικό έγκαυμα. Η γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να έχει πάθει μόνιμη ζημιά στο μάτι της και να μην ανακτήσει την όρασή της.