Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 20:52

Καλαμάτα: 9 συλλήψεις διακινητών για το πολύνεκρο ναυάγιο

Καλαμάτα: 9 συλλήψεις διακινητών για το πολύνεκρο ναυάγιο

Στη σύλληψη 9 Αιγυπτίων, που φέρονται να είναι οι διακινητές στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος "Αντριάνα", που έστειλε στον θάνατο τουλάχιστον 78 άτομα, προχώρησαν πριν λίγη ώρα οι λιμενικές Αρχές της Καλαμάτας.

Σήμερα στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας ανακρίνονταν οι 9 ως ύποπτοι για την παράνομη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών από τη Λιβύη στην Ιταλία, με το αλιευτικό σκάφος. 

Οι 9 συλληφθέντες αυτή την ώρα κρατούνται στο Λιμεναρχείο και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, από όπου αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα το απόγευμα μετέβη στο Λιμεναρχείο και ο επικεφαλής του Frontex Χανς Λάιτενς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες. “Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο του Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Έλληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές”, δήλωσε ο ίδιος κατά την παρουσία του.