Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 16:45

Καλαμάτα: Σύλληψη 16χρονου για κλοπή σε πιτσαρία

Ένας 16χρονος Ρομά για διάρρηξη και κλοπή από το ταμείο πιτσαρίας στην Καλαμάτα και ένας 58χρονος Έλληνας που… κουβαλούσε στο αυτοκίνητό του μαχαίρια, σουγιάδες και ρέπλικα πιστολιού, είναι ανάμεσα στους 17 συλληφθέντες στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη Τρίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.  

Πιο αναλυτικά, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν: Ένας 26χρονος Έλληνας Ρομά με ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Καλαμάτας, για ληστεία. Τρία 14χρονα παιδιά (τα δύο κορίτσια) στην Καλαμάτα με 0,6 γραμ. χασίς και ένας 37χρονος Έλληνας με 0,5 γραμ. χασίς στη Μπούκα της Μεσσήνης. Ένας 16χρονος Ρομά, γιατί τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας έσπασε το παράθυρο πιτσαρίας στην Καλαμάτα, μπήκε μέσα και έκλεψε 100 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα από το ταμείο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ανήλικο παραβάτη ύστερα από την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού. Δύο Έλληνες Ρομά για ρευματοκλοπή. Ένας 58χρονος Έλληνας για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, και συγκεκριμένα γιατί σε τροχονομικό έλεγχο από αστυνομικούς της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου στον Περιφερειακό της Καλαμάτας, βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του 3 μαχαίρια, 4 σουγιάδες, 36 σφαίρες και ένα πιστόλι ρέπλικα. Πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνελήφθησαν συνολικά 45 άτομα, προσήχθησαν 89 και έγινε έλεγχος σε 1.100.

Επίσης ελέγχθηκαν 759 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 217 παραβάσεις.

Ν.Κ.