Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 11:06

Σύλληψη διαρρήκτη – αναρριχητή στο κέντρο της Καλαμάτας

Σύλληψη διαρρήκτη – αναρριχητή στο κέντρο της Καλαμάτας

 

Ένας διαρρήκτης-αναρριχητής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω προχθές από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, μέσα σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου είχε μπει για να κλέψει.

Πρόκειται για έναν 43χρονο Ρομά, ο οποίος αναρριχήθηκε στο μπαλκόνι πολυκατοικίας, παραβίασε την μπαλκονόπορτα με ένα καλέμι και μπήκε μέσα. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από περίοικους και φτάνοντας στο σημείο η ΔΙΑΣ, κατάφερε να αιφνιδιάσει και να συλλάβει το διαρρήκτη -ο οποίος είχε προλάβει να κάνει άνω-κάτω το διαμέρισμα, ψάχνοντας για οτιδήποτε αξίας.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια Καλαμάτας, ο συλληφθείς προσπάθησε νωρίτερα με τον ίδιο τρόπο -δηλαδή αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου με σκοπό να διαρρήξει την μπαλκονόπορτα και να μπει μέσα για να κλέψει- να εισέλθει σε παρακείμενο διαμέρισμα, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την μπαλκονόπορτα.

Στην κατοχή του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν έναν φακό και το καλέμι που φέρεται να χρησιμοποιούσε ως διαρρηκτικό εργαλείο, καθώς και ένα ζευγάρι κάλτσες τις οποίες φορούσε στα χέρια για να μην αφήνει αποτυπώματα.

Ν.Κ.