Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 09:08

Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκε κλοπή από περίπτερο στο Ασπρόχωμα - 10 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκε κλοπή από περίπτερο στο Ασπρόχωμα - 10 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

 

Δέκα συλλήψεις έγιναν την Τρίτη στη Μεσσηνία για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνολικά συνελήφθησαν 40 άτομα, προσήχθησαν 95 και έγινε έλεγχος σε 1.231, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 887 οχήματα και βεβαιώθηκαν 386 παραβάσεις.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα στη Μεσσηνία είχαμε πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά:

Συνελήφθη ένας 23χρονος στον Αγιο Φλώρο με 1,2 γραμμάρια ηρωίνη, ένας 28χρονος στο Αριοχώρι με 2,5 γραμμάρια ηρωίνης, ένας 58χρονος στον Αγιο Κωνσταντίνο με 1,2 γραμμάρια ηρωίνης, ένας 35χρονος στην Κυπαρισσία με 1,4 γραμμάρια χασίς και ένας 21χρονος στην Καλαμάτα με 2,7 γραμμάρια χασίς.

Ακόμη συνελήφθη ένας 57χρονος στα Φιλιατρά για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, μιας και είχε λήξει η άδεια κατοχής του, μια 16χρονη Ρομά και ένας 32χρονος Ρομά στην Καλαμάτα για στέρηση δελτίου ταυτότητας και δύο ακόμα άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας μια περίπτωση ληστείας που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Ασπρόχωμα.

Συγκεκριμένα ένας 21χρονος Ρομά αφαίρεσε από το ταμείο περιπτέρου το ποσό των 1000 ευρώ και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κ.Ηλ.