Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2024 15:04

Τρεις συλλήψεις για χασισοφυτεία στο Λαγκούβαρδο – “Εγκέφαλος” 52χρονος καλαματιανός

Τρεις συλλήψεις για χασισοφυτεία στο Λαγκούβαρδο – “Εγκέφαλος” 52χρονος καλαματιανός

Μία ακόμη χασισοφυτεία ξετρύπωσαν την Παρασκευή το πρωί οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προχωρώντας παράλληλα και σε τρεις συλλήψεις…

Πρόκειται για μια φυτεία στον Λαγκούβαρδο, στα όρια μεταξύ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών με 25 χασισόδεντρα ύψους έως 2,5 μέτρων, τα οποία ήταν πλήρους ωρίμανσης και έτοιμα να “τρυγηθούν” και εν συνεχεία να διακινηθούν.

Είχε στρατολογήσει Γαργαλιανιώτη και Φιλιατρινό

“Εγκέφαλος” της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ένας 52χρονος Καλαματιανός που είχε στρατολογήσει δύο ακόμα άτομα από την περιοχή της Τριφυλίας, έναν 64χρονο από τα Φιλιατρά και έναν 65χρονο από τους Γαργαλιάνους.
Οπως προέκυψε μάλιστα ο 52χρονος διακινούσε ναρκωτικές ουσίες (χασίς και κοκαΐνη) στην Καλαμάτα, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.
Οι συλληφθέντες για να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Ελεγαν “σαλάτα” και “κορίτσια”
το χασίς και τα φυτά

Το χασίς το έλεγαν “σαλάτα”, “χορτάρι”, “σταφύλια” και τα φυτά τα ανέφεραν ως “κορίτσια”, “παιδιά” κ.α. Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση οι τρεις συλληφθέντες θα αποκόμιζαν κέρδη που θα έφταναν τις 80.000 ευρώ. Την φυτεία εκτιμάται πως την καλλιεργούσαν τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο με φυσική κάλυψη.

Τι κατασχέθηκε

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν συνολικά 25 φυτά χασίς, ύψους έως 2,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.
Περαιτέρω, σε έρευνες που έγιναν στις αγροικίες-οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 210,8 γραμμαρίων,
-2 ζυγαριές ακριβείας,
-2 κυνηγητικά όπλα,
-1 μαχαίρι,
-2- κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων
και όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά και για το αδίκημα παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.
Κ.Ηλ.