Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 08:03

Μαραθώνιος απολογιών για το κύκλωμα ναρκωτικών

Γράφτηκε από την
Μαραθώνιος απολογιών για το κύκλωμα ναρκωτικών

Συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες τη νύχτα από τις 9 το πρωί ο μαραθώνιος απολογιών των δίδυμων αδελφών από τη Μεσσήνη, καθώς και 4 ακόμη κατηγορούμενων -μεταξύ τους και του απόστρατου αστυνομικού-, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς σε στέκια ναρκομανών στη Μεσσηνία, τον Πύργο Ηλείας και την Τρίπολη.

Συγκεκριμένα χθες την πόρτα του ανακριτή Καλαμάτας πέρασαν για να απολογηθούν οι 49χρονοι δίδυμοι αδελφοί και ο συντοπίτης τους 66χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, δύο ακόμη Νησιώτες (ένας 48χρονος και ένας 22χρονος) και ένας 35χρονος Καλαματιανός - οι οποίοι συνελήφθησαν σε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας την περασμένη Τρίτη, που στήθηκε για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα, ενώ οι 12 -μεταξύ αυτών και οι 6 οι οποίοι απολογήθηκαν χθες- είναι σύμφωνα με την Αστυνομία τα ενεργά μέλη του κυκλώματος. Οι άλλοι 5 που φέρονται να είναι στον πυρήνα της οργάνωσης αναμένεται να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή - ενώ μάθαμε ότι ο 32χρονος Αλβανός, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου για ληστεία, δεν θα απολογηθεί μαζί τους αφού δεν έχει διαταχθεί η μεταγωγή του. Οι 12 που κατηγορούνται ως ενεργά μέλη αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – ενώ στους δίδυμους αδελφούς αποδίδεται ο αρχηγικός ρόλος.

Οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι -από τους συνολικά 18 συλληφθέντες- έχουν αφεθεί ελεύθεροι καθώς αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Μεταξύ αυτών που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και ο γιος του απόστρατου αστυνομικού, ένας 37χρονος λιμενικός, για τον οποίο έχει διαταχθεί η διενέργεια ΕΔΕ από την υπηρεσία του – ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει δώσει εντολή για να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.

Στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών το οποίο δρούσε περισσότερα από 10 χρόνια και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας μετά την παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων, φέρονται να εμπλέκονται περισσότερα από 80 άτομα. Οι 30 φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι είναι κάτοικοι Μεσσήνης και 11 ακόμα είναι κάτοικοι Ανάληψης, Αβραμιού, Λευκοχώρας, Ανδρούσας, Πιλαλίστρας και Πεταλιδίου. Οι υπόλοιποι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι είναι 10 Καλαματιανοί, και κάτοικοι Πύλου, Γαργαλιάνων, Μανιακίου, Μεγαλόπολης και Αθηνών.

Ν.Κ.

* Αργά το νύχτα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση 3 εκ των συλληφθέντων. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 


NEWSLETTER