Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 21:58

5 συλλήψεις και 65 προσαγωγές σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

5 συλλήψεις και 65 προσαγωγές σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Συνολικά 5 άτομα συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, του Μελιγαλά, των Γαργαλιάνων, των Φιλιατρών και του Κοπανακίου.

Επίσης, προσήχθησαν 65 άτομα και έγινε έλεγχος σε 159. Επιπλέον έγιναν έλεγχοι σε 127 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 52 παραβάσεις. Ακόμη εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών σε σπίτια στην Ανδανία και στο Αμπελόφυτο και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος μίας τσιγγάνας και ενός Ρουμάνου.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι: 1 Ελληνας γιατί κατείχε 0,5 γραμμάρια ηρωίνη, 1 Ελληνας στα Φιλιατρά γιατί λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την απαραίτητη άδεια και 3 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι 2 υποθέσεις κλοπών που εξιχνιάστηκαν στην Ανδανία και το Αμπελόφυτο αφορούν στην πρώτη περίπτωση την κλοπή ενός πορτοφολιού με 195 ευρώ στις 1 Μαρτίου μέσα από σπίτι, από μια 30χρονη τσιγγάνα, ενώ στην άλλη περίπτωση πρόκειται για κλοπή ελαιόλαδου και γεωργικών εργαλείων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, ο οποίος μένει στην Αθήνα και προσδιορίζει την κλοπή μεταξύ 22 Δεκεμβρίου πέρυσι με 10 Ιανουαρίου φέτος, κλάπηκαν μέσα από το σπίτι του 180 λίτρα λάδι και δύο βενζινοπρίονα αξίας κατά δήλωσή του 900 ευρώ. Για την κλοπή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου Ρουμάνου από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. Την περίπτωση της κλοπής του πορτοφολιού εξιχνίασε το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.

 

Επίσης στη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 48 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 4 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.