Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 21:04

Ερευνα για την 4ημερη ομηρία 64χρονης από το Μυστρά

Γράφτηκε από την

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα, που διενεργείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών δραστών ληστείας σε βάρος ζευγαριού, οι οποίοι κρατούσαν επί 4 ημέρες όμηρο την 64χρονη γυναίκα και ζητούσαν λύτρα για να την αφήσουν. Η γυναίκα, ωστόσο, κατάφερε και ξέφυγε από τους απαγωγείς της και χθες τα ξημερώματα ένας διερχόμενος οδηγός την είδε στην επαρχιακή οδό Σπάρτης - Γυθείου και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Η απαγωγή έγινε ξημερώματα στις 16 του μήνα στην περιοχή του Μυστρά. Οι τρεις άγνωστοι, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού από ανασφάλιστο παράθυρο και με την απειλή μαχαιριού πήραν 200 ευρώ και τρία κυνηγετικά όπλα. Στη συνέχεια, με το αυτοκίνητο του ζευγαριού, οι δύο από τους δράστες τούς μετέφεραν, με δεμένα χέρια και καλυμμένα τα κεφάλια τους, σε τοποθεσία στην επαρχιακή οδό Σπάρτης - Γυθείου, όπου εγκατέλειψαν τον άντρα στο αυτοκίνητο και έφυγαν με άλλο αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί τους τη σύζυγό του.
Οι δράστες σε τηλεφωνικές επικοινωνίες απαιτούσαν από τον 66χρονο σύζυγο την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, προκειμένου να αφήσουν τη γυναίκα ελεύθερη.