Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 22:39

Η γιαγιά απάλλαξε τον εγγονό για... ληστεία σε βάρος της

Η γιαγιά απάλλαξε τον εγγονό για... ληστεία σε βάρος της

Η κατάθεση της 77χρονης ηλικιωμένης τσιγγάνας στον ανακριτή Καλαμάτας ανέτρεψε το σενάριο της ληστείας που η ίδια είχε καταγγείλει στην Αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης.

Ετσι χθες ο 30χρονος Ελληνας τσιγγάνος ο οποίος κατηγορείτο για τη ληστεία αφέθηκε από τον ανακριτή και την εισαγγελέα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Η γυναίκα, που όπως προέκυψε είναι γιαγιά του κατηγορούμενου (είναι εγγονός του αδελφού της), είχε καταγγείλει ότι γνώριζε τον 30χρονο και γι' αυτό του άνοιξε και μπήκε στο σπίτι της στο Ασπρόχωμα, όταν αυτός χτύπησε την πόρτα της στις 11 τη νύχτα. Στους αστυνομικούς η ηλικιωμένη είχε πει ότι ο νέος προσπάθησε να την πείσει να πάνε μαζί να δουν ένα σπίτι που δήθεν ήθελε να νοικιάσει, και όταν αυτή δεν πείστηκε να πάει μαζί του, αυτός άρχισε να γίνεται πιεστικός και τα πράγματα αγρίεψαν: Εκείνος -όπως η ίδια είχε πει- την έσπρωξε, την πέταξε στο πάτωμα και της έκλεψε το πορτοφόλι με 300 ευρώ, όπως και το κινητό της τηλέφωνο.

Οταν όμως η 77χρονη πήγε να καταθέσει στον ανακριτή, φέρεται να άλλαξε τη μαρτυρία της. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ο 30χρονος είναι εγγονός της και τη βοηθούσε να βρει ένα ισόγειο να νοικιάσει, γιατί στο σπίτι όπου μένει έπεσε από τις σκάλες. Ετσι δικαιολόγησε και τους μώλωπες τους οποίους είχε στα χέρια της. Φέρεται να είπε ακόμη ότι το πορτοφόλι της ήταν πεσμένο κάτω από το τραπέζι γι' αυτό δεν το έβρισκε, ενώ το κινητό τηλέφωνο δεν το έκλεψε ο εγγονός της, αλλά η ίδια του το είχε δώσει για να κάνει τα τηλεφωνήματα για το σπίτι. 

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί ότι λήστεψε τη γιαγιά του και παραδέχτηκε μόνο ότι τσακώθηκαν γιατί δεν της άρεσαν τα σπίτια που την είχε πάει να δει νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης. Φέρεται ακόμη να ισχυρίστηκε ότι πάνω στα νεύρα του έσπρωξε το τραπέζι, αλλά δεν τη χτύπησε.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.  

 

Ν.Κ.