Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 09:48

Καλαμάτα: 10 μήνες για μαστροπεία σε ιδιοκτήτρια «ιστορικού» μπαρ

Καλαμάτα: 10 μήνες για μαστροπεία σε ιδιοκτήτρια «ιστορικού» μπαρ

 

Η ιδιοκτήτρια του πιο παλιού και γνωστού μπαρ της Καλαμάτας (άνοιξε το 1978 και έκλεισε λόγω συνταξιοδότησής της το 2013) καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για μαστροπεία. 

Πρωτόδικα, η ηλικιωμένη σήμερα κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση - αλλά χθες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, μειώνοντας έτσι την ποινή της. Η ίδια πάντως δεν αρνήθηκε στην απολογία της ότι οι κοπέλες στο μαγαζί της έκαναν παρέα σε άντρες κερδίζοντας έτσι το μεροκάματό τους. Επ' ουδενί δεν δέχτηκε όμως ότι οι άντρες μπορούσαν να φύγουν από το μπαρ παίρνοντας μαζί τους για ερωτικά παιχνίδια μία από αυτές με αντίτιμο «μόλις» 100 ευρώ.

Οπως κατέθεσε αστυνομικός χθες στη δίκη, η Ασφάλεια Καλαμάτας είχε πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί οι κοπέλες εκτός από κονσομασιόν, πηγαίνουν και με άντρες επί πληρωμή. Τα λεφτά ήξεραν ότι τα δίνει ο πελάτης προκαταβολικά στην κατηγορούμενη, και επειδή εκείνη πιθανόν θα αναγνώριζε τους άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας, έβαλαν έναν αστυφύλακα από το Α.Τ. Κοπανακίου να παραστήσει τον ενδιαφερόμενο. Αυτό έγινε στις 22 Μαΐου του 2010. Ο αστυνομικός με δύο προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ εμφανίστηκε στο μπαρ ως πελάτης. Ηπιε ένα... αντρικό ποτό (έτσι ξεχώριζε και κοστολογούσε ανάλογα η ιδιοκτήτρια το ποτό που πούλαγε στον πελάτη, σε υψηλότερη τιμή, από το χαμομήλι που κερνούσαν τις κοπέλες), κέρασε και την κοπέλα και συνεννοήθηκε με την κατηγορούμενη για να φύγει μαζί της. Πριν φύγει με την κοπέλα από το μπαρ, πλήρωσε με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Επειτα την οδήγησε στο αυτοκίνητο και αφού πήγαν σε μια ερημιά και εκείνη άρχισε να γδύνεται, ο αστυνομικός αποκάλυψε την ιδιότητά του και κάλεσε τους συναδέλφους του οι οποίοι τους είχαν ακολουθήσει με άλλο αυτοκίνητο. 

Παράλληλα, άλλοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο μπαρ και βρήκαν στο ταμείο και σε μασούρια μέσα σε άδειες μπουκάλες πίσω από την μπάρα 1.985 ευρώ - μεταξύ των χρημάτων αυτών ήταν και τα προσημειωμένα. 

Χθες πάντως στην απολογία της η κατηγορούμενη περιέγραψε διαφορετικά τα πράγματα. Αφού... ορκίστηκε ότι ως μάνα και γιαγιά δεν θα εξέδιδε ποτέ στη ζωή της κορίτσια, ανέλυσε πως σέρβιρε «αντρικά ποτά» και χαμομήλι, σε γνώση πάντα -όπως υποστήριξε- του πελάτη. Το αντρικό ποτό άλλωστε, κανονικό αλκοολούχο, η ιδιοκτήτρια το σέρβιρε στον πελάτη και το χρέωνε φθηνότερα από το... χαμομήλι της κοπέλας που θα πήγαινε στο τραπέζι του. 

Οσο για τη βραδιά που συνελήφθη, ισχυρίστηκε ότι ο αστυνομικός έγινε τύφλα στο μεθύσι φτιάχνοντας έναν λογαριασμό 80 ευρώ. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι όλη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο και έβριζε μια «κοπελιά», οπότε από λύπηση κι αυτή είπε ναι, όταν της ζήτησε να φύγει με μια από τις κοπέλες της για να κάνει εφέ στην άλλη - η οποία υποτίθεται πως δούλευε σε κοντινό μπαρ. Μάλιστα, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ο αστυνομικός είχε πάει μαζί με έναν άλλον στο μαγαζί της, και πριν φύγει με την κοπέλα, τον άφησε πίσω και πλήρωσε σύνολο 100 ευρώ κερνώντας την ίδια και το φίλο του δύο ποτά με τα 20 ευρώ που θα έπαιρνε για ρέστα.

Ν.Κ.