Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 15:52

Μεσσηνία: Κρίθηκαν ένοχοι για τις κλοπές σακιών από ελαιοτριβεία 

Μεσσηνία: Κρίθηκαν ένοχοι για τις κλοπές σακιών από ελαιοτριβεία 

Δεν γνώριζε πως τα σακιά ήταν κλεμμένα, υποστήριξε χθες στο δικαστήριο η 56χρονη γυναίκα που συνελήφθη το πρωί της περασμένης Κυριακής επειδή κατηγορήθηκε ότι έκλεβε τσουβάλια με ελιές από λιοτρίβια μαζί με τον 36χρονο άνδρα που φιλοξενούσε στο σπίτι της -και κατά τις αστυνομικές αρχές σύντροφό της.

Ομως δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πειστικά γιατί έδωσε τα δικά της στοιχεία για να βγει το λάδι και το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας την καταδίκασε σε 21 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ηθική αυτουργία στις συνολικά πέντε κλοπές και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ο 36χρονος πάντως δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του, ενώ και αυτός βρέθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για αγροτική κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Οπως κατέθεσε αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας, οι δύο Ελληνες κατηγορούμενοι έκλεψαν σακιά με ελιές από λιοτρίβια στην Πελεκανάδα και τη Δροσιά του Δήμου Μεσσήνης και τα Περιβολάκια του Δήμου Καλαμάτας. Ο 36χρονος με ένα νοικιασμένο από μάντρα αυτοκινήτων βανάκι έβγαινε νύχτα στη... γύρα και έκλεβε 10 - 12 τσουβάλια τη φορά. Η κλούβα που οδηγούσε είχε πινακίδες ΔΟΚ (δοκιμαστικές όπως είπε ο αστυνομικός στην κατάθεσή του) και σε συνδυασμό με πληροφορίες που έφτασαν στην Ασφάλεια ότι οι δυο τους κλέβουν τσουβάλια με ελιές και η γυναίκα τα βγάζει λάδι σε ελαιοτριβείο στα Λέικα, οι αστυνομικοί πήγαν το πρωί της Κυριακής στο σπίτι όπου έμεναν στην Καλαμάτα και τους συνέλαβαν. 

 

ΤΑ ΣΑΚΙΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μέσα στο αυτοκίνητο το πρωί της Κυριακής οι αστυνομικοί βρήκαν 12 σακιά με ελιές που είχαν κλαπεί το προηγούμενο βράδυ από ελαιοτριβείο στην Πελεκανάδα και ένα ακόμα στη Δροσιά. Οπως προέκυψε μετά την προσαγωγή των δύο στο τμήμα, είχαν κάνει το ίδιο συνολικά 5 φορές και από τις 4 έως και τα ξημερώματα της Κυριακής 10 του μήνα έκλεψαν 81 τσουβάλια με ελιές και είχαν βγάλει στο λιοτρίβι στα Λέικα 307 κιλά ελαιόλαδο. Σε μια από τις... εξορμήσεις τους το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ελαιοτριβείου έπιασε το βανάκι, αν και είχαν φροντίσει να το παρκάρουν σε απόσταση. Πάντως πρόσωπα δεν φάνηκαν και ο 36χρονος μετά τη σύλληψή τους τα πήρε όλα πάνω του, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι η 56χρονη ήξερε ότι έχει περιουσία στο χωριό και τα τσουβάλια με τον ελαιόκαρπο ήταν δικής του εσοδείας.  

 

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Η κατηγορουμένη πάντως το πρώτο το οποίο θέλησε να ξεκαθαρίσει στην απολογία της ήταν ότι δεν συζούσε με τον συγκατηγορούμενό της, αλλά ζούσε σπίτι της ως φιλοξενούμενος γιατί είχε κάποιους καβγάδες με τον πατέρα του και είχε φύγει από το σπίτι του. Υποστήριξε μάλιστα ότι τον ήξερε δύο χρόνια και ποτέ πριν δεν της είχε δώσει δικαίωμα πως θα έκανε κάτι όπως αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε, ενώ η ίδια ήξερε ότι έχει μεγάλη περιουσία στο Χανδρινού και δεν της πέρασε στιγμή από το μυαλό ότι μπορεί τα τσουβάλια με τις ελιές να είναι κλεμμένα. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δούλευε νύχτα και γύριζε στο σπίτι της το πρωί, οπότε δεν μπορούσε να ξέρει τι έκανε ο φιλοξενούμενός της. Σε ερωτήσεις του εισαγγελέα και της προέδρου γιατί έδωσε το όνομα και τα στοιχεία της στο λιοτρίβι στα Λέικα για να βγάλουν το λάδι, η ίδια απάντησε πως πήγε μαζί του και όταν εκείνος της είπε ότι δεν έχει κοντά την ταυτότητά του δεν το σκέφτηκε και έδωσε τα δικά της στοιχεία. 

Ο εισαγγελέας πάντως στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή και των δύο και είπε ότι η κατηγορουμένη δεν εξήγησε πειστικά γιατί έδωσε το όνομά της στο λιοτρίβι. 

Ν.Κ.