Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 15:56

Καλαμάτα: 3 χρόνια για τα “φρουτάκια” στο Ιντερνετ καφέ

Σε φυλάκιση 3 χρόνων ο καθένας με τριετή αναστολή και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο προσωρινά υπεύθυνος και ο ιδιοκτήτης Ιντερνετ καφέ στην Καλαμάτα, γιατί η Ασφάλεια έπιασε να παίζουν στους υπολογιστές "φρουτάκια".

Κατηγορούμενη ήταν και η κόρη του ιδιοκτήτη, η οποία βέβαια αθωώθηκε αφού φαινόταν τυπικά στα χαρτιά ως ιδιοκτήτρια.

Ο προσωρινά υπεύθυνος εκπροσωπήθηκε, ενώ ο άλλος καταδικασθείς ήταν στο δικαστήριο και στην απολογία του υποστήριξε ότι αυτοί νοίκιαζαν το χρόνο για να μπαίνουν οι πελάτες στο Ιντερνετ, το τι έκαναν από κει και πέρα, δεν το γνώριζαν. Σε ερώτηση, γιατί όταν μπήκαν οι αστυνομικοί για έρευνα ο προσωρινά υπεύθυνος πάτησε ένα κουμπί στην μπάρα και έκλεισε το ρεύμα και στους 7 υπολογιστές, δικαιολογήθηκε πως ήταν ένα κουμπί ευκολίας για να μην τους κλείνουν έναν-έναν ξεχωριστά τα βράδια. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο προσωρινά υπεύθυνος ήταν πελάτης και τον είχε αφήσει για λίγο στο πόδι του για να πεταχτεί σπίτι στην άρρωστη μητέρα του.

Νωρίτερα ο αστυνομικός είχε καταθέσει ότι στην έφοδο που έκαναν ένας παίκτης έπαιζε και ένας άλλος παρακολουθούσε. Οι δύο παίκτες είπαν στους αστυνομικούς στις καταθέσεις τους ότι ο ένας είχε δώσει 15 ευρώ και ο άλλος 20 ευρώ, για να παίξουν. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του αστυνομικού, βρήκαν στον προσωρινά υπεύθυνο ένα σημειωματάριο με σημειωμένα μικρά ονόματα και δίπλα ποσά.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της αναφέρθηκε στις διαπιστώσεις των εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου εστάλησαν οι υπολογιστές. Οπως είπε το παιχνίδι δεν γινόταν μέσω ιστοσελίδας στο Ιντερνετ, αλλά υπήρχε εγκατεστημένο πρόσθετο λογισμικό σε κάθε έναν από τους 7 υπολογιστές.

Ν.Κ.