Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 14:37

Αρνείται η 61χρονη τις κατηγορίες για την απάτη σε βάρος εταιρείας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Αρνείται η 61χρονη τις κατηγορίες για την απάτη σε βάρος εταιρείας στην Καλαμάτα

 

Αναβολή για την επόμενη Πέμπτη 19 του μήνα έδωσε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στην εκδίκαση της υπόθεσης εξαπάτησης εταιρείας ηλεκτρολογικού υλικού στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Κατηγορούμενη είναι μια 61χρονη, η οποία φέρεται ότι έστειλε στο email της εταιρείας πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης 9.200 ευρώ για δήθεν παραγγελία, και με το τέχνασμα ότι αυτό το ποσό πήγαινε σε άλλο δικαιούχο τα χρήματα επιστράφηκαν σε λογαριασμό της.

Θυμίζουμε ότι συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, την επομένη δηλαδή από την ημερομηνία που κατηγορείται ότι εξαπάτησε τους υπεύθυνους της εταιρείας, όταν πήγε να εισπράξει τα 9.200 ευρώ σε τράπεζα της Τρίπολης όπου ζει μαζί με τον 33χρονο γιο της, ο οποίος επίσης κατηγορείται.

Χθες η ίδια δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο της, ενώ η εξαπατηθείσα εταιρεία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη της κατηγορίας και την απόδοση των χρημάτων. Αλλωστε, ο λόγος για τον οποίο ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε και πήρε την αναβολή ήταν ακριβώς για να γίνουν όλες οι διαδικασίες από την πελάτισσά του και να αποδεσμευτεί το ποσό από την τράπεζα, ώστε να επιστραφεί στους πολιτικούς ενάγοντες για να κάνει έτσι χρήση (σε περίπτωση που κριθεί ένοχη) των ευνοϊκών διατάξεων που προβλέπονται στο νέο ποινικό κώδικα.    

Να αναφέρουμε ότι η γυναίκα κατηγορείται επίσης πως νωρίτερα το Δεκέμβριο και συγκεκριμένα στις 6 του μήνα, εξαπάτησε με συνεργό το γιο της κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό στο Γαϊτάνι της Ζακύνθου, αποσπώντας 5.300 ευρώ. Η εξαπάτηση της εταιρείας ηλεκτρολογικού υλικού στην Καλαμάτα φέρεται να έγινε την περασμένη Τρίτη, ενώ την ίδια μέρα κατηγορείται πως προσπάθησε να αποσπάσει με παρόμοιο τέχνασμα 7.000 ευρώ από εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού στη Σπάρτη, καθώς και 3.300 ευρώ από κατάστημα με γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα στον Μελιγαλά, χωρίς επιτυχία.

Να σημειώσουμε ότι χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο συνήγορος της κατηγορουμένης (αν και δεν μπήκε το δικαστήριο στην ουσία της υπόθεσης) δήλωσε πως η πελάτισσά του αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος της και υποστήριξε ότι ουδέποτε είπε η ίδια για οποιαδήποτε εμπλοκή του γιου της.

Ν.Κ.


NEWSLETTER