Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 08:45

Αποκαλυπτικοί μαγνητοφωνημένοι διάλογοι για εκβιασμούς και προστασία στη δίκη των κατηγορούμενων για τη διπλή δολοφονία

Γράφτηκε από την

Αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ των κατηγορούμενων ως αρχηγικά μέλη της συμμορίας, που φέρεται ότι πουλούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην Καλαμάτα, ακούστηκαν χθες, τρίτη μέρα της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σε αυτές τις συνομιλίες αποτυπώνονται "δραστηριότητες" των φερόμενων ως μελών της συμμορίας σχετικές με εκβιασμούς, αγοραπωλησίες ναρκωτικών και προστασία μαγαζιών της νύχτας.

 

Πάντως η υπεράσπιση του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου και φερόμενου ως αρχηγικού μέλους της συμμορίας Γ.Π., κ. Μπαϊρακτάρης και Πολυμενέα ζήτησαν την πραγματογνωμοσύνη των ψηφιακών δίσκων διότι ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί επεξεργασία και δεν αποσαφηνίζεται επακριβώς η εμπλοκή και ο ρόλος του καθενός εκ των κατηγορουμένων. Αίτημα για το οποίο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού ακουστούν όλες οι καταγεγραμμένες συνομιλίες. 

Από τους διαλόγους μεταξύ τους φαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι ως μέλη της πρόσφεραν τις... υπηρεσίες τους σε νυχτερινά μαγαζιά, αλλά και σε όσους χρωστούσαν τρίτοι χρήματα, και μάλιστα με το αζημίωτο.

Ανάμεσα στις συνομιλίες που ακούστηκαν χθες μόνο από τα 4 πρώτα DVD, τρεις από τους κατηγορούμενους (δύο άντρες και μια γυναίκα), φαίνεται ότι απευθύνθηκαν στους φερόμενους ως αρχηγούς της συμμορίας για να εισπράξουν χρήματα που τους χρωστούσαν καταστηματάρχες. 

Ακόμα από τις συνομιλίες φαίνεται ότι γίνονταν παραγγελίες ναρκωτικών με κωδικές ονομασίες, όπως "καφέ", "πράσινο", "λευκό" κ.λπ., τα οποία -σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού τις προηγούμενες ημέρες- αντιστοιχούσαν σε διαφορετικά είδη ναρκωτικών ουσιών. 

 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΥΟ MAILS

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη δικογραφία και έγγραφα που διαβάστηκαν χθες στη δίκη, η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή δύο mails, που έφθασαν στο γραφείο Tύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από έναν αποστολέα "Λίτσα Νίτσα". Σε αυτά τα mails υπήρχαν συγκεκριμένες αναφορές σε μια "συμμορία κακοποιών που είναι υπεύθυνοι για τουλάχιστον δύο δολοφονίες, το 95% της διακίνησης, μαστροπεία, αμέτρητους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς και προστασία σε πορνεία και νυχτερινά μαγαζιά". Επίσης αναφέρονταν με τα ονόματά τους, ως αρχηγοί ο Β.Β. και ο δίδυμος αδελφός του Χ.Β., και ως υπαρχηγός ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου Γ.Π. 

Αυτά τα mails αποτέλεσαν την αφορμή για να εγκριθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου κινητών τηλεφώνων των προαναφερόμενων και να ξεκινήσει η καταγραφή των συνομιλιών τους, που αποτελούν το κύριο αποδεικτικό υλικό της δίκης.

 

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ "ΚΑΙΝΕ"

Χαρακτηριστικές είναι μερικές από τις συνομιλίες που ακούστηκαν χθες στο δικαστήριο. Σε μια από αυτές ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας Β.Β., λέει στο τηλέφωνο στη γυναίκα του ότι "πήρα τρία μαγαζιά ακόμα. Πήρα το… και… Στην ίδια συνομιλία ο Β.Β. λέει: "Το δουλεύω εγώ από εδώ και πέρα. Το… το πήρα για τρεις μήνες, μ’ ακούς; Πήρα άλλα 4 μαγαζιά, 2,5 χιλιάρικα, 3 χιλιάρικα κάθε βδομάδα". 

Επίσης σε συνομιλίες που φαίνεται ότι αφορούσαν την εκβίαση για λογαριασμό τρίτων ακούστηκε επικοινωνία του κατηγορούμενου ως αρχηγού της οργάνωσης Β.Β., με τον κατηγορούμενο Γ.Π. Ο τελευταίος λέει στο Β.Β.: "Εχω και στα χέρια μου ένα χαρτί με επιταγές, είναι 73.000, χρωστάει ο… (όνομα εμπόρου) που έχει μαγαζί με σιδερικά και χρώματα. Εβδομήντα τρεις χιλιάδες και συμφωνήσαμε 30% να πάρουμε εμείς".

Σε άλλη συνομιλία του κατηγορούμενου Γ.Π. με τον Χ.Β. (δίδυμο αδελφό του Β.Β.), ακούστηκε να λέει ο Χ.Β.: "Αύριο που θα κατέβω, να κανονίσουμε να του δώσει ο… (όνομα γνωστού τους ατόμου) ένα ραντεβού που δεν τον φοβάται και να πάμε εμείς στο ραντεβού. Εκεί δεν θέλει όμως πολλά. Θέλει σφαλιάρες και μίλημα".

Σε άλλη συνομιλία του Γ.Π. αυτή τη φορά με το Β.Β., ακούγεται να του λέει ο Γ.Π.: "Θα σε πάρει τηλέφωνο αυτός ο μ… να 'ρθει να σε δει λέει ο… (όνομα εμπόρου που φαίνεται ότι του ζητούν χρήματα για λογαριασμό τρίτου).

Επίσης από τις συνομιλίες φαίνεται ότι ο Β.Β. και ο μακαρίτης Φιλίπ Μεσάι γνωρίζονταν, και πως ο Β.Β. δεν του είχε εμπιστοσύνη - ενώ ακούστηκε και συνομιλία στην οποία ο Β.Β. ζητά από τον Αλβανό κατηγορούμενο Χ.Τ. να βρει δύο όπλα με σιγαστήρα. 

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 4 Απριλίου, με το άκουσμα των DVD.