Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 10:36

Δικαστικές διενέξεις μεταξύ των εργολάβων για τη γέφυρα στο Νιοχώρι

Δικαστικές διενέξεις μεταξύ των εργολάβων για τη γέφυρα στο Νιοχώρι

Οι δικαστικές διενέξεις των εργολάβων για το έργο της κατασκευής της νέας γέφυρας στο Νεοχώρι Ιθώμης, προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ, δεν έχουν ακόμα τελειώσει. Αποτέλεσμα είναι να μην έχει ξεκινήσει το έργο που είχε δημοπρατηθεί στις 30 Ιουλίου 2012(!), σε επαναληπτική διαδικασία μάλιστα. 

 Σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκδικάζεται μια ακόμα ένσταση του τρίτου μειοδότη - εργολάβου Π. Ρένεση, κατά της απόφασης του Ελεγκτικού με την οποία είχε αποδεχθεί το πρακτικό της δημοπρασίας και είχε εγκρίνει ως ανάδοχο την κοινοπραξία "Αγγ. Μπαρούνη - Π. Μπαρούνης" με έκπτωση 37,92%. Ο τρίτος μειοδότης έχει προσφύγει και στην επιτροπή του άρθρου 68, προσφυγή που δεν έχει εκδικαστεί.

Ωστόσο, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Π. Γιαννακέας δήλωσε αισιόδοξος ότι οι αποφάσεις θα εκδοθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση και μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. «Στόχος μας είναι να γίνουν εργασίες το καλοκαίρι, τότε που το ποτάμι θα έχει λίγο νερό, για να φτιάξουμε τη νέα γέφυρα των 53 μέτρων», παρατήρησε ο διευθυντής. Το έργο προβλέπει και δρόμο προσαρμογής και στις δύο πλευρές συνολικού μήκους 300 μέτρων.