Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 21:56

Μεσσηνία: Έξι χρόνια για ληστεία ηλικιωμένης στη Θουρία

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Έξι χρόνια για ληστεία ηλικιωμένης στη Θουρία

Σε κάθειρξη 6 χρόνων καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας έναν νεαρό Ρομά κατηγορούμενο για τη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στη Θουρία, την ώρα που η παθούσα γύριζε από την εκκλησία στο σπίτι της.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος άρπαξε με τη βία από το λαιμό της γυναίκας μια χρυσή αλυσίδα αξίας 300 ευρώ, χθες δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό. Οπως κατέθεσε η παθούσα, ο νεαρός εμφανίστηκε σαν σίφουνας, έπεσε πάνω της και της τράβηξε με δύναμη την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό με ένα σταυρό, την οποία της είχε δωρίσει ο άντρας της. Η γυναίκα περπατούσε στον εθνικό δρόμο προς Αθήνα επιστρέφοντας από την εκκλησία στο σπίτι της, και όπως είπε στο δικαστήριο, φοβήθηκε πολύ κι άρχισε να φωνάζει βοήθεια, οπότε σταμάτησε ένας περαστικός, ενώ ο κατηγορούμενος (τον οποίο αναγνώρισε και στο πρωτόδικο δικαστήριο) έφυγε τρέχοντας.

Ο ίδιος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι “έπινε διάφορες ουσίες” και δεν καταλάβαινε. Ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει. Η πράξη ήταν ομολογημένη από τον κατηγορούμενο και του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Παράλληλα καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση και για ρευματοκλοπή, που αρνήθηκε πως είχε διαπράξει.

Ν.Κ.  


NEWSLETTER