Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 12:23

Γυναικοκτονία στη Μάνη: Ενοχή του κατηγορουμένου πρότεινε η εισαγγελέας

Γράφτηκε από την

Την ενοχή του κατηγορουμένου που τον Νοέμβριο του 2020 σκότωσε με καραμπίνα την 44χρονη σύζυγό του στον Πύργο Διρού της Ανατολικής Μάνης πρότεινε νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Καλαμάτας.

Η εισαγγελέας ζήτησε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση επιχειρηματολογώντας κατά της αναγνώρισης του ισχυρισμού του για μειωμένο καταλογισμό. Νωρίτερα, ο 46χρονος κατηγορούμενος ζητούσε κατά την απολογία του την επιείκεια του δικαστηρίου και κλαίγοντας ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα.

“Την αγαπούσα και την αγαπώ, είμαι σίγουρος ότι θα με περιμένει στην πόρτα…” ήταν τα πρώτα του λόγια όταν κλήθηκε για να απολογηθεί. Η δίκη του συζυγοκτόνου ξεκίνησε στις 8 Απριλίου και σήμερα, μετά από 4 συνεδριάσεις, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου αργότερα το απόγευμα. Στη διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις, καθώς συγγενείς του θύματος καταριούνται τον κατηγορούμενο και τον φωνάζουν “δολοφόνο” και “εκτελεστή”.