Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 00:02

Ολοκληρώνεται η προανάκριση για τα έκτροπα στην Πηγάδα

Ολοκληρώνεται η προανάκριση για τα έκτροπα στην Πηγάδα

Περισσότεροι από 8 μάρτυρες είχαν καταθέσει μέχρι και χθες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου, για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην Πηγάδα από μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Τα επεισόδια στην Πηγάδα του Μελιγαλά έκαναν την περασμένη Κυριακή το γύρο του Διαδικτύου και προβλήθηκαν πανελλαδικά από τα μέσα ενημέρωσης ως μια επίδειξη δύναμης της Χρυσής Αυγής, που "καπέλωσε" το μνημόσυνο, ενώ μέλη της -μεταξύ των οποίων και βουλευτές- προπηλάκισαν το δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη και τον εκπρόσωπο των συγγενών των θυμάτων Χρήστο Μπένο εκδιώκοντάς τους από την εκδήλωση.

Οι καταθέσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διαδικασίας για την εξακρίβωση του αδικήματος της παράνομης βίας από κοινού αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα και αύριο Δευτέρα.

Μόλις η διαδικασία συγκέντρωσης των στοιχείων για το ερευνώμενο αδίκημα ολοκληρωθεί, η Ασφάλεια Καλαμάτας θα παραδώσει το προανακριτικό υλικό στον εισαγγελέα κ. Σταύρου.