Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 12:14

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν 7 για την διακίνηση ναρκωτικών στη Νότια Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν 7 για την διακίνηση ναρκωτικών στη Νότια Πελοπόννησο

Πολύωρες ήταν οι απολογίες 9 εκ των 12 κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη σε όλη τη νότια Πελοπόννησο και χθες αργά το βράδυ αποφασίστηκε οι προφυλάκιση 7 εξ αυτών, ενώ σήμερα απολογούνται οι υπόλοιποι 3 συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση.

Από τους 9 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 47χρονος γιατρός, ο οποίος καλείται να πληρώσει εγγύηση 5.000 ευρώ εντός μίας εβδομάδας και να δίνει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και μία 22χρονη, η οποία εκτός από την παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα της επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Χθες οι 9 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο 40χρονος φερόμενος ως αρχηγός, η 38χρονη σύζυγός του, η 21χρονη κόρη τους με τον 27χρονο σύζυγό της και ο 47χρονος ιδιώτης ορθοπαιδικός χειρουργός, άρχισαν μετά τις 10 το πρωί να προσέρχονται σταδιακά στα Δικαστήρια της Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθούν με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα -ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια μια 28χρονη, αδερφή της γυναίκας του 40χρονου φερόμενου ως αρχηγού, ο 24χρονος ανιψιός του 40χρονου και μια 33χρονη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2019 και είχε συγκροτήσει ένα μεγάλο κύκλο αγοραστών, πουλώντας την ηρωίνη σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, συγκεκριμένα προς 10 ευρώ το γραμ. (και 100 ευρώ το γραμ. την κοκαΐνη), αποκομίζοντας σε 3 χρόνια παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.


NEWSLETTER