Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 20:55

Κούρεμα χρέους κατά 55% σε οικογένεια δημοσίου υπαλλήλου

Γράφτηκε από την
Κούρεμα χρέους κατά 55% σε οικογένεια δημοσίου υπαλλήλου

Κατά 55% "κούρεψε" το Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους το χρέος ενός ζευγαριού που χρωστούσε συνολικά 162.688 ευρώ σε 4 τράπεζες. Ο σύζυγος είναι δημόσιος υπάλληλος με μηνιαίο μισθό περίπου 1.000 ευρώ, και η σύζυγος άνεργη. Οι οφειλές τους προέρχονται από στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ τα μόνα τους περιουσιακά στοιχεία είναι ένα ισόγειο σπίτι 100 τ.μ. και δύο ελαιοπερίβολα. 

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την κοινή αίτησή τους και εξαίρεσε τόσο την κύρια κατοικία όσο και τα ελαιοπερίβολα από τον πλειστηριασμό, ενώ επέβαλε στο ζευγάρι να καταβάλλει για χρονικό διάστημα 21 ετών το ποσό των 290 ευρώ το μήνα. Ετσι συνολικά θα κληθούν να πληρώσουν σε βάθος 21 χρόνων ποσό 73.080 ευρώ -δηλαδή το 45% των συνολικών απαιτήσεων των τραπεζών-, ενώ παράλληλα διατήρησαν ακέραιη την περιουσία τους.

Ο δικηγόρος τους Αριστομένης Σκούλικας μιλώντας στην "Ε" για την απόφαση, είπε: "Με την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, οι τράπεζες θα πιέσουν περισσότερο τους οφειλέτες για την είσπραξη των  ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες πολλαπλασιάζονται όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση. Είναι πλέον σαφές για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ότι η προσφυγή στα δικαστήρια αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση στο πρόβλημά τους. Τέτοιες αποφάσεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι με σωστές και μεθοδευμένες κινήσεις, ο εφιάλτης της υπερχρέωσης μπορεί να αποτελέσει παρελθόν".

Ν.Κ.


NEWSLETTER