Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 17:17

Εφετείο Καλαμάτας: 25 χρόνια σε Κινέζο για απαγωγή ομοεθνή του στη Γαστούνη 

Γράφτηκε από την
Εφετείο Καλαμάτας: 25 χρόνια σε Κινέζο για απαγωγή ομοεθνή του στη Γαστούνη 

Ποινή κάθειρξης 25 ετών, όπως και πρωτόδικα, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε Κινέζο κατηγορούμενο που μαζί με συνεργούς του απήγαγαν ομοεθνή τους στις 15 Σεπτεμβρίου του 2010 στη Γαστούνη.

Ο κατηγορούμενος και οι συνεργοί του περιέφεραν επί 8 μερόνυχτα με το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου τον απαχθέντα, ενώ εκβίαζαν την οικογένειά του για λύτρα. Τη νύχτα που τον άρπαξαν έξω από το σπίτι του, τον χτύπησαν, του πήραν 10.000 ευρώ, χρυσαφικά και μια κάρτα τραπέζης. Τον απελευθέρωσαν στις 22 του ίδιου μήνα στα Φιλιατρά.

Χθες αστυνομικός του Τμήματος Φιλιατρών περιέγραψε πως βρήκαν τον απαχθέντα να περιφέρεται τρομοκρατημένος στην περιοχή. Στα χέρια του κρατούσε μια σακούλα με λίγο ψωμί και νερό. Οπως είπε ο αστυνομικός, ο Κινέζος ήταν εξαντλημένος και παραληρούσε από το φόβο του. Οσον αφορά τον κατηγορούμενο, συνελήφθη στην Καρδαμύλη να οδηγεί το αυτοκίνητο που αυτόπτες μάρτυρες είχαν περιγράψει ότι είδαν να βάζουν μέσα τον απαχθέντα. Ενώ από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι απαγωγείς κρατούσαν τον Κινέζο για να εκβιάζουν τους δικούς του για λύτρα. Κι όταν οι οικείοι του απαχθέντος δεν έδωσαν τα χρήματα, τον απελευθέρωσαν.

Το δικαστήριο διέταξε την απέλαση του κατηγορούμενου αφού εκτίσει την ποινή του, καθώς και την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα για 10 χρόνια. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER