Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 07:50

Από διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή πάσχει ο ένας κατηγορούμενος για το διπλό φονικό της Μάνης

Από διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή πάσχει ο ένας κατηγορούμενος για το διπλό φονικό της Μάνης

Στις 8 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην αίθουσα του Πρωτοδικείου Γυθείου, η δίκη των 19χρονων σήμερα Π.Μ. από τον Κάμπο και Ν. Μ. από την Καλαμάτα, οι οποίοι πέρυσι τον Αύγουστο σκότωσαν με καραμπίνα τον 26χρονο Μεσσήνιο Κώστα Σγούρο και τον 25χρονο Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη, στην περιοχή των Αλτομιρών.

Χθες Παρασκευή επαναλήφθηκε η ακροαματική διαδικασία, στην οποία εξετάστηκαν η μάρτυρας Ολένα Ναζάρεβα, η κοπέλα με την οποία διατηρούσε δεσμό ο Κώστας Σγούρος, όπως επίσης -ως μάρτυρες της υπεράσπισης- η αδελφή του Ν.Μ. και ο ψυχολόγος Θεόδωρος Λουκίσας, ο οποίος πάντως κατέθεσε με την ιδιότητά του ως διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ), τα μαθήματα του οποίου παρακολουθούν οι δύο κατηγορούμενοι.

Μεταξύ των αναγνωστέων της υπόθεσης, παρουσιάστηκε γνωμάτευση για δυσλεξία που διαγνώστηκε στον Ν.Μ. από το Κέντρο Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) Μεσσηνίας, το οποίο ανήκει στα Κέντρα Διαφoροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ). Επίσης, τεχνική έκθεση ενός πραγματογνώμονα ψυχιάτρου, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, επί του Ν.Μ. -σύμφωνα με την οποία στον νέο διαπιστώνεται “διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή”, καθώς αυτός τελεί “σε καθεστώς ευαλωτότητας και αδυναμίας να συγκρατήσει την παρόρμησή του”.

Αναλυτικά ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της "Ε"

Για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε πάνω στο κουμπί που γράφει download pdf