Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 18:22

Από 6 χρόνια σε τρεις τσιγγάνες για κλοπές στα Φιλιατρά 

Γράφτηκε από την

Σε κάθειρξη 6 ετών οι δύο και σε κάθειρξη 6 ετών και 3 μηνών η τρίτη, καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τρεις τσιγγάνες από το Μενίδι της Αττικής, για κλοπές στα Φιλιατρά.

Τις κατηγορούμενες έκανε τσακωτές πέρυσι στις 16 Μαρτίου μια γυναίκα, την ώρα που έβγαιναν από το σπίτι της, όπου είχαν μπει για να κλέψουν. Οι τρεις τσιγγάνες, ηλικίας 32, 37 και 42 ετών, παρίσταναν τις πλανόδιες πωλήτριες και είχαν μαζί τους ένα σακ βουαγιάζ γεμάτο σφουγγάρια. Μάλιστα την προηγούμενη ημέρα είχαν μπει και σε άλλο σπίτι στην ίδια πόλη, αλλά και σε σπίτια σχεδόν στη μισή Ελλάδα, από την Κρήτη και την Τήνο μέχρι τη Μεσσηνία. Συνελήφθησαν όμως από αστυνομικούς του Τμήματος Φιλιατρών, όταν τους κάλεσε η ιδιοκτήτρια του δεύτερου σπιτιού για να καταγγείλει ότι την έκλεψαν. Οι τσιγγάνες δεν είχαν προλάβει να πάνε μακριά και οι αστυνομικοί τις έπιασαν αμέσως. Βρήκαν επάνω τους τα 50 ευρώ, το ρολόι, την αλυσίδα και το βραχιόλι που μόλις είχαν κλέψει, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν αρπάξει χρυσαφικά από άλλο σπίτι. 

Οι αστυνομικοί συνδύασαν τις δύο κλοπές, γιατί σε κανένα από τα δύο σπίτια δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Και στις δύο περιπτώσεις είχαν μπει από την ξεκλείδωτη κύρια είσοδο χρησιμοποιώντας πιθανότατα μια τηλεκάρτα, την ώρα που οι ιδιοκτήτες έλειπαν και πήραν μόνο χρυσαφικά και χρήματα από τις κρεβατοκάμαρες, χωρίς να αναστατώσουν τους χώρους του σπιτιού.

Οσο για την κατηγορούμενη η οποία καταδικάστηκε σε επιπλέον 3 μήνες φυλάκιση, καταζητείτο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός Αλβανού και όταν συνελήφθη απέκρυψε τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς της. 

Ν.Κ.