Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 08:37

Νομική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

Νομική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

Νομική βοήθεια θα προσφέρουν εθελοντικά οι δικηγόροι της Καλαμάτας σε πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να αιτηθούν άσυλο και δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για την προσφορά εθελοντικής νομικής προστασίας σε πρόσφυγες και μετανάστες, που ενδέχεται να βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα είτε στην Καλαμάτα είτε σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας. Σκοπός του Δικηγορικού Συλλόγου είναι «η προστασία των προσφύγων και μεταναστών, εάν υπάρξει καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους -να τους βοηθήσουμε, εφόσον ζητήσουν άσυλο ή υπάρξουν άλλα ζητήματα σχετικά με τις συνθήκες κράτησής τους», όπως αναφέρει σχετική διαδικτυακή ανάρτηση.

Επίσης οι δικηγόροι οι οποίοι θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θα διερευνούν τυχόν καταγγελίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εφόσον υπάρχει ζήτημα, θα προστατεύουν νομικά τους πρόσφυγες ή μετανάστες.

«Ηδη σήμερα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από συναδέλφους και είναι βέβαιο ότι όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνεται και ο αριθμός των εθελοντών δικηγόρων», αναφέρει η ίδια διαδικτυακή ανακοίνωση. Παράλληλα απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους, για να υποστηρίξουν τη δράση αυτή και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι δικηγόροι μπορούν να επικοινωνούν με τον συνάδελφό τους Μιχάλη Μιχαλάκη, τηλ. 6973-966438, e-mail: mpmichalakis@hotmail.com.

Παράλληλα, εκτός από νομική βοήθεια, οι δικηγόροι θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν και ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ν.Κ.