Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 08:40

Η γιορτή των Αγίων Αναργύρων στην Καλαμάτα (βίντεο)

Οι Αγιοι Ανάργυροι γιορτάστηκαν χθες με κάθε επισημότητα και παρουσία αρκετού κόσμου, στο ομώνυμο εντυπωσιακό εξωκκλήσι της Καλαμάτας, πάνω από το Πέταλο.

Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ τη γιορτή με αρτοκλασία οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στην καπνοβιομηχανία Καρέλια, που φροντίζει για τη συντήρηση και την ανακαίνιση στο εξωκκλήσι.

Στη γιορτή παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η πρόεδρος του Δ.Σ. της καπνοβιομηχανίας Βίκυ Καρέλια, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης, σύσσωμο το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, αρκετοί εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας και άλλος κόσμος από την πόλη.

Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι οι Αγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, προσέφεραν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στους ανθρώπους χωρίς να παίρνουν χρήματα και δωρεές. Και στάθηκε στη σημασία της αγάπης χωρίς ιδιοτέλεια, μεμψιμοιρία και εκμετάλλευση, της αλληλοκατανόησης, της συνεργασίας και της ενότητας.

Αναφέρθηκε στο Σωματείο Εργαζομένων στην καπνοβιομηχανία Καρέλια που δεν περιορίζεται στα συνδικαλιστικά του καθήκοντα κι επεσήμανε την αρμονική σχέση του σωματείου με την εργοδοσία, εκτιμώντας ότι αυτή συμβάλλει στην παγκόσμια αναγνώριση της εταιρείας. Προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο να συνεργάζονται, τονίζοντας ότι όπου υπάρχει η αγάπη και η συνεργασία υπάρχει η πρόοδος και η ανάπτυξη.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=p3HUV03c7RE}

Γ.Σ.