Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 10:07

Πλήθος πιστών στην υποδοχή της εικόνας στη Μεσσήνη (φωτο)

Γράφτηκε από τον

Πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας υποδέχθηκε χθες στη Μεσσήνη, τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από το μοναστήρι του Βουλκάνου. Η υποδοχή της έγινε στην είσοδο της πόλης στο ναΐδριο της Αγίας Παρασκευής από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Χαρτούμ Εμμανουήλ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κληρικούς, εκπροσώπους αρχών και το λαό.

Μιλώντας ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι «η Παναγία με τη σημερινή της κάθοδο στη Μεσσήνη και με αφορμή το γεγονός της θαυματουργικής παρέμβασής της για τη σωτηρία αυτής της πόλης και του νομού, μας δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον. 

Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται όλοι να συμβάλλουμε, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τα δεινά της κρίσης και να μπορέσουμε πάλι να θέσουμε και την πατρίδα μας και το έθνος μας και πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη κοινωνία σε μία νέα τροχιά». Επεσήμανε ότι «χρειάζεται να αγωνιστούμε για μια υπέρβαση, να ξεπεράσουμε τα στενά όριά μας, να προσφερθούμε θυσιαστικά, όπως η Παναγία προσφέρθηκε θυσιαστικά για τη σωτηρία όλων, όχι μόνο για τον εαυτό μας» και τόνισε: «Και μέσα από αυτή την προσφορά και τη θυσία που θα έχει ως αποκλειστικό κίνητρο την αγάπη και το σεβασμό προς τον άλλο άνθρωπο, θα μπορέσουμε να πετύχουμε την υπέρβαση κι έτσι να επιμεριστεί αυτό το δυσβάστακτο βάρος που έχει τεθεί στους ώμους των ανθρώπων. Θα επιμεριστεί και θα γίνει για τον καθένα ελαφρύτερο».

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, που ήταν στρωμένοι με βασιλικό, βάγια και άλλα άνθη και λουλούδια, ενώ στην κεντρική πλατεία αναπέμφθηκε δέηση. Η εικόνα εναποτέθηκε στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής -μετόχι της Μονής Βουλκάνου-, όπου θα παραμείνει για 8ήμερο προσκύνημα.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ - δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος - επικεφαλής των μελων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φιλιππος Μπάμης, οι αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Αλευράς και Ντίνα Νικολάκου, η πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων.