Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 18:46

Ευχαριστίες Πατριαρχείου σε Παυλόπουλο για το έργο του

Γράφτηκε από τον
Ευχαριστίες Πατριαρχείου σε Παυλόπουλο για το έργο του

Τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μετέφερε ο μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων, ο οποίος εκπροσώπησε το Φανάρι στον εορτασμό της Υπαπαντής του Σωτήρος στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, ο κ. Μελίτων μετέφερε στον κ. Παυλόπουλο τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τη μεγάλη συμβολή του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, ως προς τη στήριξη του οικουμενικού θρόνου Κωνσταντινουπόλεως σε κρίσιμες ώρες, καθώς και για την ενότητα μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο κ. Παυλόπουλος, μιλώντας στο γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε ότι "το χρέος του ορθόδοξου χριστιανού δεν συναρτάται με την άσκηση πολιτικών, ούτε καν πολιτειακών καθηκόντων, και ό,τι έπραξα, ό,τι θα πράξω, ό,τι πράττουμε όλοι οι Ελληνες και πρωτίστως η Εκκλησία της Ελλάδος είναι οφειλόμενο χρέος απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Στέλνουμε λοιπόν αντιχάρισμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη τη βούλησή μας οι ορθόδοξοι Ελληνες και η Εκκλησία της Ελλάδος να υπερασπιστούμε το ρόλο του οικουμενικού θρόνου και του Οικουμενικού Πατριάρχη έναντι όλων των ορθοδόξων. Ας το καταλάβουν καλά όλοι. Την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας την εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, και η αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος είναι εδώ ως βοηθός εκπληρώσεως, για να βοηθήσει το Πατριαρχείο να εκπληρώσει αυτόν τον μέγιστο ρόλο για την ορθοδοξία, τη χριστιανοσύνη, για ολόκληρη την οικουμένη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς".

Θ.Λ.


NEWSLETTER