Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013 08:08

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Αγιο Χαράλαμπο

Γράφτηκε από τον
Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Αγιο Χαράλαμπο

 

Τον πολιούχο τους Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν τα Φιλιατρά με εκδηλώσεις που ξεκινούν σήμερα Σάββατο και κορυφώνονται αύριο το πρωί.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας σήμερα στις 6 το απόγευμα θα γίνει η άφιξη και υποδοχή των μητροπολιτών στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου εκτός από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν οι μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Κορίνθου κ. Διονύσιος και θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός. 

Το πρωί της Κυριακής στον ίδιο ναό θα τελεστεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. και η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στις 10.45 θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας και των αγίων λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στην πλατεία θα ψαλεί δέηση.

Με το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο δήμος θα δεχθεί για ανταλλαγή ευχών τους προσκεκλημένους του στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.

Να σημειώσουμε ότι ήδη ξεκίνησε και λειτουργεί τις μέρες αυτές και η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη στους δρόμους της πόλης που οδηγούν προς τον εορτάζοντα ναό.

 

 


NEWSLETTER