Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 08:45

Τιμήθηκε η Σύναξη των Αγίων της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

 

Η Σύναξη των Αγίων της Μεσσηνίας τιμήθηκε χθες στην Καλαμάτα.

Προχθές, παραμονή της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο ναό της Υπαπαντής χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Χθες τελέστηκε ο όρθρος και εν συνεχεία η αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τους εφημερίους του ναού Κρεσφόντη Πουλόπουλο και Σωτήριο Τζαϊλέα και τον διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο. Πριν το τέλος της θείας λειτουργίας εψάλη η αρτοκλασία, την οποίαν πρόσφερε ο Σύλλογος Κουρέων και Κομμωτών Νομού Μεσσηνίας τιμώντας τον προστάτη τους Άγιο Ηλία Αρδούνη.

Ο μητροπολίτης στην ομιλία του ευχήθηκε σε όλους τους Μεσσήνους να έχουν ως φωτεινά παραδείγματα τους αγίους της τοπικής Εκκλησίας και ιδιαιτέρως στους κουρείς, κομμωτές και κομμώτριες του νομού, να τους ενισχύει ο νεομάρτυρας στο έργο τους. Τέλος ευχήθηκε τα δέοντα και στους παρισταμένους εκπροσώπους των AHEPA Μεσσηνίας, οι οποίοι παρευρέθηκαν τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Τιμής των AHEPA.

Το «παρών» εκ μέρους των τοπικών Αρχών έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η εκπρόσωπος της δημοτικής αντιπολίτευσης Μαρία Οικονομάκου και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας.