Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 08:09

Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος σε Νιόκαστρο και Ανδρομονάστηρο

Γράφτηκε από την
Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος σε Νιόκαστρο και Ανδρομονάστηρο

 

Με τη δέουσα λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, γιορτάστηκε χθες η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

ΣΤΟ ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος τέλεσε την πανηγυρική θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ναό της Μεταμορφώσεως εντός του Νιόκαστρου της Πύλου.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο μητροπολίτης αναφέρθηκε πρωτίστως στη σημειολογία της γιορτής, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο, όχι μόνο για τη δοκιμασία της πανδημίας, αλλά και για αυτή της κλιματικής αλλαγής με τις επιπτώσεις της στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στον άνθρωπο, τις οποίες βιώνει η ανθρωπότητα τις τελευταίες ημέρες.

Συνάμα συνεχάρη τον παριστάμενο δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για τη συμβολή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας, αλλά και για τη διάσωση του ιστορικού μοναστηριού της Χρυσοκελλαριάς.

Παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περ. Μαντάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Δημ. Καφαντάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αναστ. Σαρδέλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Ηλ. Γουρνάς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

 

ΣΤΟ ΑΝΔΡΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Χριστού και στο ιστορικό Ανδρομονάστηρο, όπου τη θεία λειτουργία τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, συλλειτουργούντος του καθηγουμένου της μονής Βουλκάνου, αρχιμανδρίτη Προκοπίου Σμυρνή.

Ο πατήρ Φίλιππος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη δεσποτική γιορτή και ευχήθηκε σε όλους υγεία και κάθε καλό στην πορεία της ζωής τους.


NEWSLETTER