Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 11:15

Τη Δευτέρα η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Τη Δευτέρα η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη

Την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας θα υποδεχθεί η Μεσσήνη αύριο Δευτέρα στις 10.30 π.μ., στο πρόπυλο του ναού της Ζωοδόχου Πηγής του μετοχίου, στην Πανηγυρίστρα.

Λόγω της πανδημίας και των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, για δεύτερη χρονιά φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανεύσεις κατά την κάθοδο και την άνοδο της εικόνας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας, οι υπόλοιπες λατρευτικές εκδηλώσεις, ακολουθίες και λειτουργίες θα γίνουν κανονικά, τόσο στη Μονή Βουλκάνου όσο και στο μετόχι της μονής στη Μεσσήνη.

Για την ενημέρωση πιστών, δημοτών και επισκεπτών, ο Δήμος Μεσσήνης παραθέτει το πρόγραμμα που εξέδωσε η Μονή Βουλκάνου:

Σήμερα Κυριακή, 7 μ.μ. – 12 τα μεσάνυχτα, θα τελεστεί ιερά αγρύπνια (εσπερινός, όρθρος και θεία λειτουργία) της καθόδου στη Μονή. 

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στις 7 π.μ. θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία στο μετόχι της Μεσσήνης (Πανηγυρίστρα).  

Στις 10.30 π.μ. θα γίνει υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο πρόπυλο του ναού της Ζωοδόχου Πηγής του μετοχίου, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Ακολούθως θα γίνει ενθρόνιση της εικόνας στο προσκυνητάρι της για 9ήμερο προσκύνημα.

Το απόγευμα στις 7 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός και ιερή παράκληση στη Θεοτόκο Βουλκανιώτισσα.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μ.μ., θα τελεστεί η ακολουθία του Αγιασμού μετά του Τιμίου Ξύλου και των ιερών λειψάνων, τα οποία φυλάσσονται στη Μονή. 

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μ.μ., θα τελεστεί εσπερινός και ιερή παράκληση στη Θεοτόκο Βουλκανιώτισσα.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μ.μ., μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία για τη μνήμη της. Στις 7 μ.μ., εσπερινός και από τις 9 μ.μ. έως τις πρώτες μεσονύκτιες ώρες, ιερή αγρυπνία. 

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία της ημέρας και το απόγευμα στις 7 μ.μ. εσπερινός.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία της Κυριακής και στις 7 μ.μ., εσπερινός και Χαιρετισμοί της Παναγίας.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία και στις 7 μ.μ., εσπερινός και ακολουθία του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου. 

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία και στις 7 μ.μ. εσπερινός και ιερή παράκληση, μετά το πέρας της οποίας, η εικόνα θα αναχωρήσει για το μοναστήρι, όπου από τις 9 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα θα γίνει η ιερά αγρυπνία της ανόδου.


NEWSLETTER