Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 17:10

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον ναό της Αγίας Αικατερίνης

Γράφτηκε από την
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον ναό της Αγίας Αικατερίνης

Στο ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες, Β' Κυριακή των Νηστειών, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και τίμησε τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Τον σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας αναγνώσθηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με τη θλιβερή κατάσταση που βιώνουν οι Ουκρανοί.

Πριν την ολοκλήρωση της λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ενώ εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού με προεξάρχοντα τον πατέρα Ευθύμιο, για την ανέγερση του νέου ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Με το πέρας της ακολουθίας ο εφημέριος και προϊστάμενος του ναού Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την παρουσία του στην ενορία, ενώ δεν παρέλειψε να του ευχηθεί εγκαρδίως τα δέοντα για τη συμπλήρωση 15 ετών ποιμαντορίας στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, καθώς στις 18 Μαρτίου 2007 χειροτονήθηκε επίσκοπος στον καθεδρικό ναό Αθηνών. Έπειτα κάλεσε το εκκλησίασμα να αναφωνήσει “Άξιος!”.

Ο κ. Χρυσόστομος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τους πάντες για την αγάπη στο πρόσωπό του, διότι όπως είπε ο επίσκοπος από μόνος του δεν μπορεί να εκπληρώσει το έργο του χωρίς τη συνεργασία κλήρου και λαού και ότι καθήκον του είναι να υπερασπίζεται τα δίκαια των εφημερίων και το καλό του ποιμνίου του. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε για την άμεση έναρξη των έργων ανέγερσης του νέου ναού, ευχαριστώντας και επαινώντας τον πατέρα Ευθύμιο για το κοπιώδες αυτό έργο, ιδίως υπό τις δύσκολες συνθήκες των ημερών που διανύουμε.


NEWSLETTER